Marcell Tamás
iparművészet és tervezőművészet

Bemutatkozó


Marcell Tamás, Ferenczy Noémi díjas, tervezőgrafikus művész vagyok. 

Szakmai pályafutásomat a Magyar Képzőművészeti Egyetem, Tervezőgrafika Tanszékén kezdtem 1994-ben, ahol az alapképzést követően a mesterfokozatot is elvégeztem.

Tervezőgrafikai tevékenységem fókuszát elsődlegesen a tervezőgrafika autonóm lehetőségei jellemzik. Nevezetesen azok a helyzetek, ahol lehetőség van az autonóm alkotói személyiségem felmutatására és kibontakoztatásásra. A grafikai műfajok tekintetében kiemelt érdeklődés jellemez az illusztráció, tipográfia és könyvművészet terén. 

A fenti témák szintetizálásaként jelentkeztem a MOME Doktori képzésébe, ahol is központi témám a könyv, könyvtervezés, tipográfia és illusztráció megváltozott helyzete volt a digitális korban. Doktori disszertációm, a Kner család valamint Kozma Lajos nyomdászati, könyvtervművészeti tevékenységével foglalkozott. Az ehhez kapcsolodó mestermunkámat 2017-ben sikeresen megvédtem. A DLA fokozat megszerzése óta egyetemi docensi státuszban végzem oktatási tevékenységemet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.

Grafikai tevékenységem mellett kiemelten fontosnak tartom a fiatal felnövekvő generációk képzését és oktatásását, a meglévő szakmai tudás, tradíciók átadását valamint a tehetségek támogatását.

A magyar tervezőgrafikai kiállításokon, eseményeken a mai napig aktív és rendszeres kiállító vagyok.

Iskolák
Phd / dla, 2017. MOME
Jelenlegi munkahely
MOME / MARCELL TAMÁS GRAFIKAI STÚDIÓ
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
Hírek, események
 • Magyar Logók könyv

  2021. 04. 28.
  iparművészet és tervezőművészet
  Két logóm is beválogatásra került a hamarosan kiadásra kerülő Magyar Logók című könyvbe.
 • Lorem Ipsum kísérleti tipográfia könyv a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

  2020. 10. 22.
  iparművészet és tervezőművészet
  Lorem Ipsum projekt címen futó tipográfiai kísérleti könyvem beválogatásra került a XXII. Országos Tervezőgrafikai Biennáléra, mely idén a Magyar Képzőművészeti Egyetemen került megrendezésre.