Polgár Éva
zeneművészet

Bemutatkozó

Liszt Ferenc Génie oblige! ars poeticáját követve zongoraművészi és pedagógia pályafutásom középpontjában a magyarországi tehetséggondozás és zenei utánpótlás-nevelés áll. Kulturális együttműködésre való nyitottságom párosul a magyar zenei értékek ápolásával, így művészeti programom annak az évek óta tartó munkásságnak és szakmai tapasztalatnak az esszenciája, amiben ötvöződik hazai és nemzetközi kulturális, művészi, és tanári szerepvállalásom.  A “Génie oblige tehetséggondozó program” alapjául a Los Angeles Nemzetközi Liszt Verseny szolgál, melynek 2017 óta vagyok a társigazgatója. A verseny lehetőséget biztosít számomra arra, hogy mentorként bekapcsolódjak a fiatal magyar zongoristák szakmai kibontakázásának elősegítésébe egyéni és közös hangversenyek szervezésén, utaztatáson, és a Los Angeles-i Liszt Versenyt is magába foglaló ösztöndíjrendszeren keresztül. Három éves programom keretén belül 29 hangverseny szervezésére vállalkozom, mely a zeneszerető közönség és az alapfokú oktatásban résztvevő korosztály mellett megszólítja és foglalkoztatja a felsőfokú művészeti képzésben résztvevő fiatalságot.

A szobi Kodály Zoltán Zeneiskolában kezdtem zongoratanulmányaimat, melyet a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytattam, és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen teljesítettem ki. A finnországi Sibelius Akadémián és az amerikai North Texas University-n eltöltött további tanulmányok formálták azt az igényemet, hogy zongoraművészként Magyarországot képviseljem a nemzetközi színpadokon, illetve, hogy a világból összegyűjtött tapasztalataimmal visszetérve hazánk kulturális és szellemi értékeit gyarapítsam mint közösségalkotó zongoraművész, oktató, és mentor.  

Iskolák
Phd / dla, 2016. University of North Texas College of Music
Jelenlegi munkahely
Azusa Pacific University, Azusa, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Ösztöndíjak (5)
 • Egyéb (nem művészeti) ösztöndíj
  2011, Tempus Közalapítvány

  Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj/külföldi tanulmányi ösztöndíj, University of North Texas
 • Egyéb (nem művészeti) ösztöndíj
  2013, Tempus Közalapítvány

  Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj/külföldi tanulmányi ösztöndíj, University of North Texas
 • Egyéb (nem művészeti) ösztöndíj
  2012, Tempus Közalapítvány

  Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj/külföldi tanulmányi ösztöndíj, University of North Texas
 • Jelenlegi művészeti ösztöndíj
  2020, Nemzeti Kulturális Alap

  Lajtha László kiadott és kiadatlan kamaraműveinek digitális hangfelvétele és terjesztése
 • Korábbi művészeti ösztöndíj
  2014, University of North Texas

  Sharman/Barsanti Inspiration Award
Portfóliók (5)
 • Los Angeles Nemzetközi Liszt Verseny és Ösztöndíj

  2020.08.27 04:58:15

  Az alábbi dokumentumok a Los Angeles Nemzetközi Liszt Versenyhez fűződő munkámat, illetve az ahhoz tartozó magyarországi tevékenységemet támasztják alá: Liszt...
 • Koncertfelvételek videói

  2020.08.27 04:58:35

  Az alábbi linkek előadóművészi oldalamról mutatnak be. A videóválogatás szóló, kamarazene és zenekari fellépéseket, valamint audiovizuális együttműködést...
 • Hangverseny tevékenységet igazoló plakátok, programok

  2020.08.27 04:58:50

  A csatolmány azon koncertplakátok gyűjteménye, melyek bizonyítják aktív zeneművészi pályafutásomat szóló művészként, kamarazenészként, és zenekari szólistaként...
 • Koncertkritikák, lemezkritikák, interjúk

  2020.08.27 04:59:03

  Alábbi portfólióm válogatása azoknak az írott médiában megjelent koncertkritikáknak, lemezkritikáknak, valamint interjúknak, melyek mások tollán keresztül...
 • Kereskedelmi forgalomban megjelent hanglemezek

  2020.08.27 04:59:27

  Az alábbiakban azokat a kereskedelmi forgalomban lévő hanglemezeket válogattam össze, melyeken mint zongorista, vagy mint zongorista-alkotó jelenik meg...
Hírek, események
 • Zebegényi évzáró hangverseny

  2022. 12. 30., 16:00:00 — 2022. 12. 30., 17:00:00
  zeneművészet
  Kilenc éves hagyományra tekint vissza a zebegényi évzáró koncert, melyet idén december 30-án, pénteken délután 16 órakor rendeznek meg a Kós Károly tervezte Havas boldogasszony templomban.
 • A harmadik Liszt Jótékonysági Gálaest teljes TV adása megtekinthető a YouTube-on

  2022. 12. 22.
  zeneművészet
  A harmadik Liszt Jótékonysági Gálaestet október 26-án közvetítette az M5 kulturális televíziós csatorna. A műsor december 1. óta teljes terjedelmében megtekinthető a Liszt Gála YouTube csatornáján.
 • Magyar sikerek a Los Angeles Nemzetközi Liszt Versenyen

  2022. 12. 22.
  zeneművészet
  Varga Gergő Zoltán és ifj. Balázs Elemért díjazta a nemzetközi zsűri a VII. Los Angeles Nemzetközi Liszt Zongoraversenyen
 • Liszt, Kodály, és Dubrovay művekkel kápráztatta el Polgár Éva a Carnegie Hall közönségét

  2022. 12. 22.
  zeneművészet
  Polgár Éva a Carnegie Hallban zárta négy hangversenyből álló őszi koncertsorozatát, mely Liszt, Kodály, és Dubrovay László zongoraműveinek amerikai bemutatására épült.
 • Polgár Éva zongoraestje a budapesti Festetics Palotában

  2022. 04. 28.
  zeneművészet
  Az MVM Koncertek "A Zongora" sorozatának keretén belül Polgár Éva szólóestet adott a budapesti Festetics Palotában.
 • A Génie oblige tehetséggondozó program fiatal művészei meghódították Budapest és Pécs koncerttermeit.

  2022. 04. 27.
  zeneművészet
  Hodozsó György és Váradi László, a Génie oblige tehetséggondozó program fiatal művészei 2022. január és március között a Liszt Ferenc Társaság budapesti és pécsi tagozatain, valamint a Liszt Ferenc Múzeum és Kutatóközpontban adtak nagy sikerű hangversenyeket.
 • Utazási ösztöndíj pályázati lehetőség a Los Angeles Nemzetközi Liszt Versenyre

  2022. 04. 27.
  zeneművészet
  A Los Angeles Nemzetközi Liszt Verseny szervező bizottsága pályázatot hirdet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongorista hallgatói számára az utazás, valamint a versenyen való térítésmentes részvételre.
 • Magyar mű premierje Amerikában

  2021. 12. 16.
  zeneművészet
  Polgár Éva Amerikában először mutatta be Dubrovay László zongoraművét.
 • 30 éves a Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Verseny

  2021. 11. 26.
  zeneművészet
  Dokumentumfilmet készített Polgár Éva a Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Verseny elmúlt 30 évéről. A dokumentumfilm megtekinthető az interneten.
 • Zebegényi Lisztiáda

  2021. 08. 18.
  zeneművészet
  Megrendezték az első Zebegényi Lisztiádát a Dunakanyarban 2021. augusztus 6-án. A fellépő ének- és zongoraművészek a XVI. Biennális Los Angeles Liszt Verseny magyar résztvevői és díjazottjai voltak.
 • Polgár Éva Liszt zongoraestje

  2021. 07. 04.
  zeneművészet
  Polgár Éva újra élő zongorakoncertet adott a Dunakanyar közönsége számára.
 • Megjelent Polgár Éva Liszt albuma

  2021. 04. 24.
  zeneművészet
  Polgár Éva első lemeze izgalmas összeállítást tartalmaz. A lemezen a zeneszerzőre jellemző vallásos és magyar témájú zongoraművek szerepelnek.
 • Elsöprő magyar siker a Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Versenyen

  2021. 04. 24.
  zeneművészet
  A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói és más magyar indulók is kimagasló díjakban és elismerésekben részesültek a 16. alkalommal megrendezett Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Versenyen, melyet idén a rendezők online tartottak meg.
 • Kovács Gergely Liszt zongorakoncertje a Rákoshegyi Bartók Zeneházból a Génie Oblige tehetséggondozó program keretein belül

  2021. 04. 08.
  zeneművészet
  Kovács Gergely Junior Príma-díjas zongoraművész, a 2021 évi Los Angeles Nemzetközi Liszt Verseny résztvevője és utazási ösztöndíjasa két részből álló koncertet adott a Rákoshegyi Bartók Zeneházban márciusban Liszt születésének 210-ik évfordulója alkalmából.
 • Liszt Jótékonysági Gálaest 2021

  2021. 04. 08., 07:03:00 — 2021. 04. 08., 07:03:00
  zeneművészet
  Az M5 kulturális csatorna április 14-én 21 órakor közvetíti a Liszt Jótékonysági Gálaestet a Pesti Vigadóból. A Los Angeles Nemzetközi Liszt Verseny magyar versenyzőinek népszerűsítése céljából megrendezett koncerten világjárta művészeink és fiatal zongoravirtuózok szólaltatják meg Liszt műveit.
 • Zebegényi Évzáró Koncert

  2020. 12. 30.
  zeneművészet
  A Genie oblige tehetséggondozó program művészei, Pellet Sebestyén és Polgár Éva közös összefogásban zebegényi művészekkel évzáró hangversenyt tartottak december 30-án online közvetítéssel.
 • Ünnepi zongorakoncert a Nemzeti Összetartozás Éve jegyében

  2020. 12. 16., 20:00:00 — 2020. 12. 16., 21:00:00
  zeneművészet
  A New York-i Magyar Kulturális Intézet meghívására POLGÁR ÉVA, a nemzközileg elismert magyar zongoraművész mutat be felemelő válogatást a Nemzeti Összetartozás Évének tiszteletére LISZT FERENC és BARTÓK BÉLA zeneműveiből.
 • A Los Angeles Nemzetközi Liszt Verseny utazási ösztöndíjának magyar nyertesei

  2020. 12. 02.
  zeneművészet
  Kihirdették a Los Angeles Nemzetközi Liszt Verseny utazási ösztöndíjának magyar nyerteseit a Zeneakadémián.
 • Jótékonysági online hangverseny a Los AngelesNemzetközi Liszt Verseny szervezésében

  2020. 12. 02.
  zeneművészet
  Salute to Young Lisztians címmel online klasszikus zenei koncertre került sor a Los Angeles Nemzetközi Liszt Verseny szervezésében. A résztvevők között szerepeltek Polgár Éva és Váradi László, a Génie oblige tehetséggondozó program művészei.