Kisfaludy Zsófia Sára
színházművészet
Bemutatkozó

Kisfaludy Zsófia vagyok, színésznő, 2020 júliusa óta a Soproni Petőfi Színház tagja. Ezt megelőzően szabadúszóként játszottam többek között a Budapesti Operettszínházban, a Madáchban, a Turay Ida Színházban, vidéken Győrben és Békéscsabán, valamint Németországban és Ausztriában (egy turnéprodukció keretében). Életem meghatározó része a zene, az ének és a tánc – több mint 30 zenés fő-, illetve mellékszerepet játszhattam el az elmúlt 10 év alatt.

Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, ezért közgazdász diplomám és zenés színész képesítésem után, 2019-ben elvégeztem a Színház- és Filmművészeti Egyetem Drámainstruktor–Színjátékos szakát, ahol diplomamunkaként egy monodrámát készítettem. Ez volt eddigi legkomplexebb munkám, itt a szövegkönyv megírásán és a zeneszerzésen kívül, a színpadra állítást is magam csináltam – természetesen mentorok segítségével. Ezután a Károli Színháztudomány mesterképzésén tanultam tovább, ahol 2021-ben végeztem. 

Az elmúlt években a színészi munkáim mellett egyre inkább érdekelnek a kreatív, egyéni alkotófolyamatok is. A monodrámám után 2020-ban bemutattam első önálló versestemet, Női lelkek női tükre címmel, melyben kortárs női költők verseit fűztem össze kortárs énekesnők dalaival. Szakmai munkatervemet is a kortárs költészet népszerűsítése alkotja: két, különböző tematikájú antológiát szeretnék összeállítani. Az egyikben kortárs költőink Istenhez szóló, Őt kereső verseit fogom felkutatni és kiadni, majd az így összegyűjtött versekből egy önálló előadói estet tervezek létrehozni. A másik verseskötetben kifejezetten kortárs női költőink verseit szedem majd csokorba, olyan témák köré csoportosítva, mint például a gyerekvállalás kérdése vagy a karrier kontra család problémaköre. Ezen felül szeretnék létrehozni egy rendhagyó irodalomórát, mellyel a gimnazista korosztályt célzom meg - összefűzve azokat a kortárs verseket, amelyek érdekelhetik őket témájuknál, nyelvezetüknél fogva.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
Hírek, események
 • A 2023/24-es évadtól a Pesti Magyar Színház tagja lesz Kisfaludy Zsófia

  2023. 08. 01.
  színházművészet
  A színházhoz való csatlakozás kapcsán készült vele az alábbi interjú. Zsófi többek között olyan előadásokban lesz látható, mint A muzsika hangja, A kincses sziget, a Madagaszkár és a Harisnyás Pippi.
 • Társasjáték New Yorkban - díszbemutató

  2023. 06. 09.
  színházművészet
  2023. június 9-én díszbemutatót tartott a Turay Ida Színház a Társasjáték New Yorkban című vígjátékból.
 • CHICAGO musical a Soproni Petőfi Színházban

  2023. 05. 13.
  színházművészet
  Velma Kelly szerepében látható Kisfaludy Zsófia. A szerepről és a Chicago előadás próbáiról mesélt egy páros interjúban.
 • Mindig magadhoz visz az út

  2023. 03. 15.
  színházművészet
  Elemző beszámoló a Hangulatfüggvények című kortárs verses utazásról, amely a Soproni Petőfi Színház honlapján olvasható.
 • Hangulatfüggvények a soproni Porpáczy iskolában

  2023. 03. 14.
  színházművészet
  Beszámoló cikk az interaktív irodalomóráról a Soproni Petőfi Színház honlapján
 • Hangulatfüggvények - kortárs verses utazás

  2023. 03. 07.
  színházművészet
  Kisfaludy Zsófia rendhagyó, interaktív irodalomórája
 • Die Schöne und das Biest - német nyelvű turnéprodukció

  2022. 12. 06., 00:00:00 — 2022. 12. 19., 00:00:00
  színházművészet
  A Budapesti Operettszínház turnéprodukciójával már 9 éve járom a németországi, osztrák és svájci városokat, melyben a két női főszerepet: Belle-t és Madame Pottine-t alakítom.
 • Őrizd a lángot!

  2022. 10. 22., 18:30:00 — 2022. 10. 22., 22:00:00
  színházművészet
  Tóth Ilona 1956-os mártír életéről szóló rockopera
 • Megfelelni - új színházi nevelési előadássorozat

  2022. 10. 04.
  színházművészet
  A Soproni Pefőfi Színház szervezésében bemutattuk a Megfelelni című színházi nevelési előadást, amellyel 33 általános iskolába látogattunk el 2022. október 3-a és 14-e között.