Kisfaludy Zsófia Sára
színházművészet
Bemutatkozó

Kisfaludy Zsófia vagyok, színésznő, 2020 júliusa óta a Soproni Petőfi Színház tagja. Ezt megelőzően szabadúszóként játszottam többek között a Budapesti Operettszínházban, a Madáchban, a Turay Ida Színházban, vidéken pedig Győrben és Békéscsabán. A pályán eltöltött lassan 10 évem alatt több mint 30 főszerepet, illetve mellékszerepet formálhattam meg, melyek közül mérföldkő volt az életemben a Cabaret Sally Bowles-a és a My Fair Lady Eliza Doolittle-je. Meghatározó számomra az Operettszínház németországi turnéprodukciója is, a Die Schöne und das Biest, melyben már 9 éve játszom.

Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, ezért közgazdász diplomám és zenés színész képesítésem után, 2019-ben elvégeztem a Színház- és Filmművészeti Egyetem Drámainstruktor–Színjátékos szakát, ahol diplomamunkaként egy monodrámát készítettem. Ez volt eddigi legkomplexebb munkám, itt a szövegkönyv megírásán és a zeneszerzésen kívül, a színpadra állítást is magam csináltam – természetesen mentorok segítségével. Ezután a KRE Színháztudomány mesterképzésén tanultam, ahol 2021-ben végeztem. Szakdolgozatomban a Macskák című musicalt elemeztem, amely igazi színháztörténeti kuriózum, hiszen 39 éve ugyanabban a színházban játsszák – vagyis játsszuk, mivel már 9 éve én is benne vagyok, Bombalurina szerepében.

Az elmúlt években színészi munkáim mellett egyre inkább érdekelnek a kreatív, egyéni alkotófolyamatok is. A monodrámám után 2020-ban bemutattam első önálló versestemet, Női lelkek női tükre címmel, melyben kortárs női költők verseit fűztem össze kortárs énekesnők dalaival. A versek iránti rajongásom még a gimnáziumi éveimre datálható, azonban az elmúlt években szerelmese lettem a kortárs költészetnek. Szakmai munkatervemet is ennek népszerűsítése alkotja: antológiákat, válogatott versesköteteket szeretnék szerkeszteni és kiadni, továbbá, az így összegyűjtött versekből önálló előadói esteket hoznék létre.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.