Dr. Katona Vilmos
építőművészet
Bemutatkozó

Okleveles építészmérnök, egyetemi docens, szakíró, a liturgikus építészet kutatója. 2008-ban szerzett diplomát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karán, majd doktori értekezését ugyanott védte meg 2014-ben. A Magyar Tudományos Akadémia köztestületi és a Magyar Építőművészek Szövetségének rendes tagja, számos hazai és külföldi tudományos konferencia előadója, építészeti és képzőművészeti kiállítások résztvevője, illetve kurátora. A Symmetry: Culture and Science szerkesztője, valamint a Metszet építészeti folyóirat volt főszerkesztője, jelenleg szakmai tanácsadója. Részt vesz az aberdeeni Robert Gordon Egyetem tudományközi kutatócsoportjának (Urbanism at Borders Global Research Group) megalapításában, 2020-ban az építészetelméleti kutatások és oktatás támogatására létrehozza az Architectura et Scientia Alapítványt. A Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa, több száz, szakirodalomban jegyzett és közéleti publikációja ismert.

Iskolák
Jelenleg: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Phd / dla, 2015. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építészmérnöki Kar, Csonka Pál Doktori Iskola
Jelenlegi munkahely
Soproni Egyetem, Simonyi Károly Kar, Alkalmazott Művészeti Intézet
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
 • Katona Vilmos_2020

  2020.09.01 02:09:27

  A portfólió az MMA Művészeti Ösztöndíj Program 2020-2023 pályázatára készült. Tartalmazza: Katona Vilmos PhD tervező-, szakmai közéleti és publikációs...
Hírek, események
 • Dr. Katona Vilmos építész könyvbemutatója

  2020. 09. 17.
  építőművészet
  Az "Úr bevonul szentélyébe" című könyv hánypótló tudományos mű a kortárs templomépítészetről. Csütörtökön mutatták be a Magyar Építőművészek Szövetségének székházában.