Nagy-Laczkó Balázs
irodalom
Bemutatkozó

Nagy-Laczkó Balázs író, régész, néprajz-vallástudós, muzeológus, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Interdiszciplináris Doktori Iskolájának Néprajz – Kulturális Antropológia Doktori Programjának hallgatója vagyok. Az egyértelműség kedvéért a képen a kék pulcsis, valamivel talán kevésbé szőrös fiú.

A macska megnőtt. A sapka eltűnt. És mint az talán sokan már sejthetik, a terasz azóta sincs befejezve.

Az ösztöndíj keretében megvalósítandó alkotómunkám célja egy kötetnyi kézirat összeállítása novellákból, kisprózai írásokból, amelyek önálló műként is megállják a helyüket. Közös, összetartó elemük, hogy együtt mintegy sajátos, ökológiai szemléletű szociográfiaként és útikönyvként mutatják be otthonom, a Körös-vidék identitásformáló elemeit. 

Alkotóként a szépirodalom mellett ismeretterjesztéssel, alkalmazott szövegírással is foglalkozom. Filmes projektekben többnyire forgatókönyvíróként veszek részt. A Gyulai Művészklub jelenlegi elnökeként színdarabokat írok és rendezek. Szépírásaim online a Bárka, a Hitel, az Irodalmi Jelen, az Irodalmi Szemle, a Pannon Tükör, a Tiszatáj, a Vörös Postakocsi, a FÉL és a Kulter webes felületein, ismeretterjesztő és tudományos munkáim különféle konferenciakötetekben, tanszéki kiadványokban, tudományos folyóiratokban és helyi lapokban érhetők tetten.

2020-ban elnyertem a Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíjat, a rákövetkező évben egyik kisprózámat a Magyar Írószövetség az év novellái közé választotta.

Iskolák
Jelenleg: PTE-BTK Interdiszciplináris Doktori Iskola, Néprajz – Kulturális Antropológia Doktori Program.
Egyetem (ma), 2014. SZTE-BTK Régészeti Tanszék (régész BA,MA), Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék (néprajz BA)
Jelenlegi munkahely
Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum (muzeológus)
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Ösztöndíjak (1)
  • Korábbi művészeti ösztöndíj
    2020, Petőfi Irodalmi Ügynökség

    Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíj
Portfóliók (2)