Szvetnyik Kata 32 éves
színházművészet
Bemutatkozó

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatán érettségiztem 2008-ban, majd egy évig a Bárka Színház stúdiósa voltam. 2015-ben a Kaposvári Egyetem színművész szakán végeztem. A gyakorlati éveket a Pécsi Nemzeti Színházban, a KOMA bázison, az Átriumban és a kaposvári Csiky Gergely Színházban töltöttem. 

2015-2021-ig a Csiky Gergely Színház társulatának tagja voltam. Szakmailag a legmeghatározóbb évek számomra, esélyt kaptam arra, hogy rengeteg műfajban kipróbáljam magam, mind zenés mind prózai irányban. A műfaji változatosság mellett tagja voltam a színész zenekarnak, valamint festményeimből önálló kiállítás nyílt a színház épületében 2015-ben.

Jelenleg szabadúszó színész vagyok. A színházi munkáim mellett kurzusadó tanárként dolgozom együtt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel, ahol kreatív- kommunikációs tréninget tartok egy végzős formatervező osztálynak. Továbbá színészmesterséget oktatok a Keleti István Művészeti Iskolában. 

A festészet a színházi pályám elejétől kezdve párhuzamosan jelen van az életemben, eleinte terápiás jelleggel, balanszot teremtve a színházi munkák közti sodródásban, később pedig már önálló kiállítások formájában, új irányaként az önkifejezésnek. Szakdolgozatomban a színház és a festészet viszonyát vizsgáltam. Jelenleg a festményeim a Hungary L!ve Popup Studio kiállításain vesznek részt.

Művészként a célom egy olyan alkotói tér létrehozása, ahol különböző művészeti ágak együttes és szabad áramlásával jöhetnek létre előadások.

Az ösztöndíj lehetőséget ad egy olyan performansz- és kiállítás sorozat létrehozására, ahol ezeket az eddig külön szálon működő irányokat  összefűzhetem és egy projektben megvalósíthatom. 

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • Szakmai portfólió

    2022.08.29 05:05:58

    Szvetnyik Kata - szakmai portfóliók (csatolt fájlok)