Zentai Károly
zeneművészet
Bemutatkozó

Zentai Károly

zongoraművész

1996 - ban diplomáztam a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora szakán Némethy Attila és Kemenes András növendékeként. Mestereim között tudhattam Gulyás Mártát és Rados Ferencet, akiknél kamarazenével foglalkoztam. 1997 - től két évet töltöttem az USA - ban, ahol az Illinois State University - n Mester diplomát szereztem Módos Gellért osztályában zongoraművész szakon.(MMA).1996 óta aktív résztvevője vagyok a magyarországi zenei életnek. A kamarazenei és nagy zenekari koncertek mellett egyik fő tevékenységem a négykezes és két zongorás irodalom megismertetése, amelyet állandó partneremmel, Bizják Dóra zongoraművésszel Duo Klavi Art nevű formációnk tagjaként számos alkalommal mutattam be külföldön, országszerte és a Magyar Rádió élő és felvett műsoraiban egyaránt. Művészeti vezetőként több éve építek jó közönségkapcsolatot a klasszikus zene megismerésének élő szóval kiegészített műsorain keresztül. A szisztematikusan felépített zenei sorozatok a négykezes repertoár mellett számtalan szóló és kamaraprodukción keresztül építi és fejleszti az egyre növekvő számú közönség ízlését és a klasszikus  zene iránti szeretetét. Az éves programok fontos részét képezik a gyermekeknek szóló matinék, amelyek segítik a következő generáció zenéhez való kötődését. A különleges alkalmak, karácsonyi, farsangi és húsvéti koncertek mindig jó lehetőséget adnak a társművészetek, irodalom, színészet és zene összekapcsolására. A helyi televíziónak köszönhetően közel 40 órányi műsor került így rögzítésre, amelyet heti rendszerességgel mutattak be regionálisan több településen, így ezek a műsorok több százezer emberhez jutottak el. Mindezen tapasztalatomat felhasználva szeretném a jelen pályázat adta lehetőségeket is kihasználni - különösen a pamdémia utáni időszakban -, hogy az ország több pontján segítsem újra építeni a koncertlátogató közönséget, elsősorban a négykezes műfaj adta széles zenei repertoár által.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
 • A négykezes nyomában századokon át

  2021.10.12 12:00:22

  Út a zenéhez A Duo Klavi Art – Bizják Dóra és Zentai Károly átfogó zenei sorozata A zongorára négy kézre készült irodalom széles spektruma - a zenekari...
Hírek, események
 • "Visszatérés"

  2021. 09. 28.
  zeneművészet
  Ismét útjára indult a Duo Klavi Art, Bizják Dóra és Zentai Károly sorozata, amely a négykezes zongorairodalom remekművein keresztül igyekszik koncertlátogatásra biztatni a zeneszerető közönséget.