Zellei Boglárka Éva 27 éves
film- és fotóművészet

Bemutatkozó

Alkotói munkámban a vallásosság és a spiritualitás mai arcát kutatom a társadalomban, és fiatal keresztényként saját lelki utamon keresztül egyaránt. A fotográfia számomra egy eszköz arra, hogy párbeszédet kezdeményezzek mélyen gyökerező kérdéseinkről. Emiatt fontosnak tartom alkotásaimban a társadalmi és a személyes nézőpont egymás mellé helyezését, és hogy mai lelkiséget hiteles módon, saját tapasztalataimból kiindulva mutassam meg és képviseljem.
 Először személyesen kezdtem el foglalkozni a hittel alkotói munkámban, ezután a társadalmi nézőpontot is bevontam, saját identitásomat egy éveken átívelő sorozatban jelenítem meg. Ezzel párhuzamosan keresztény közösségek és saját generációm vizuális kultúráján, rítusain keresztül beszélek a mai vallásosságról. Saját lelki utamat is feldolgozom munkáimon keresztül, és egyre inkább a hagyományok újraértelmezése, a közösségek jövője érdekel.
A vallást és a spiritualitást új sorozataimban a természettel való egység és a nőiség témakörével szeretném összekapcsolni. Elkezdtem terápiaként is tekinteni az alkotásra és a műveim befogadására, első lépésként képmeditációs alkalmakat és beszélgetéseket is megvalósítottunk a Latorlépés című önálló kiállításomban. 

Fotográfiai tanulmányaimat a Kaposvári Egyetemen kezdtem, majd résztanulmányokat folytattam a Hochschule für Künste Bremenen, végül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szereztem mesterdiplomát. Munkáimat Budapest mellett többek közt Londonban, Bécsben, Monopoliban, Bredában ésLjubjanában is bemutatták. Számos magazin, többek közt a HANT – Magazin für Fotografie, a japán IMA Magazine, a Spiegel Online és a Guardian is publikálta munkáimat. 2018-ban a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj díjazottja, a New East Photo Prize finalistája és a Prix Pictet díj jelöltje voltam.

Iskolák
Egyetem (ma), 2017. Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
szabadúszó fotográfus
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Ösztöndíjak (3)
 • Korábbi művészeti ösztöndíj
  2018, MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

  Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj
 • Egyéb (nem művészeti) ösztöndíj
  2016, Tempus Közalapítvány

  Campus Mundi Ösztöndíj külföldi részképzéshez
 • Korábbi művészeti ösztöndíj
  2019, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

  Részvételi lehetőség a budapesti MAGNUM Workshopon