Uzsaly Bence András
zeneművészet

Bemutatkozó

A budapesti Zeneakadémián szereztem diplomát kórusvezető, zeneismeret- és ének-zenetanár, zenekari karmester és zongorakísérő-korrepetitor szakokon. Mind a négy művészeti területet azóta is folyamatosan művelem, jelenleg a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola zeneelmélet- és zongoratanára, illetve zongorakísérője vagyok, a Vass Lajos Szimfonikus Zenekar és a Cser Miklós Kamarazenekar karmestere, illetve a Gesualdo Kamarakórus és a Wekerletelepi Szt. József Kórus karnagya. A kutatás és ismeretterjesztés is része a tevékenységemnek, 2017 óta én ismertetem a Pannon Filharmonikusok műsorait, illetve több újkori vagy magyarországi ősbemutató is megvalósult már a kezem alatt. Új műveket is rendszeresen műsorra tűzök az együtteseimmel, illetve komponálok és hangszerelek is rendszeresen. Anyanyelvemen kívül német, angol, olasz és latin nyelvismerettel rendelkezem.
Az MMA Ösztöndíj keretében szeretném néhány ismeretlen magyar zeneszerző életművét visszaadni a köztudatnak. A budapesti Belvárosi Templom és a Mátyás-templom történelmi kottatárát veszem leltárba, és készítek modern kottákat az ottani kéziratok minél nagyobb részéből, hogy azok előadhatóvá, megismerhetővé váljanak.

Iskolák
Egyetem (ma), 2014. Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (3)
 • Publikációk jegyzéke

  2021.03.20 04:28:45

  Ebben a dokumentumban a publikációimat sorolom fel. Felsorolom köztük a Pannon Filharmonikusok koncertjeihez írt műismertetőket is, de például a "salátaműsorokhoz"...
 • Koncertplakátok

  2021.03.20 04:35:10

  Jelen dokumentumban egy válogatást közlök olyan hangversenyek plakátjaiból, melyekben valamilyen módon közreműködtem.
 • Portfólió2022

  2022.08.29 03:58:25

  Jelen portfólió három részre tagolódik. Az első az eddig megjelent publikációimból és közreadott műismertetőimből szemezget, a második eddigi hangversenyplakátjaimból...
Hírek, események
 • Haydn és Saint-Saëns

  2022. 12. 03., 18:00:00 — 2022. 12. 03., 20:00:00
  zeneművészet
  Cser Miklósra emlékezik egykori zenekara. Az együttes mindig hangsúlyt fektetett ritkábban játszott művek bemutatására, most Joseph Haydn: Szt. Miklós miséjét és Saint-Saëns: Karácsonyi oratóriumát adják elő. Saint-Saëns műve új, szimfonikus hangszerelésben hangzik el.
 • Feltárul a múlt

  2022. 10. 24.
  művészetelmélet
  Megkezdődött a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia történelmi kottatárának feltárása.