Dr. Takó Sándor 31 éves
művészetelmélet
Bemutatkozó

dr. Takó Sándor vagyok, jogász, filmalkotó, egyetemi oktató.

2011-ben szereztem ’European Business Law’ diplomát az SAAS Foundation ösztöndíjasaként a nagy-britanniai University of Abertay Dundee Egyetem jogi karán. 2013-ban szereztem jogász diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán.

Érdeklődési és kutatási területem a filmkészítés jogi kérdései, így különösen a filmalkotásokkal kapcsolatos szerzői jogi, kötelmi jogi, médiajogi szabályozás, valamint a hazai és uniós filmtámogatás, filmigazgatás intézményi és szabályozási háttere. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájának vagyok a doktori hallgatója, 2015 óta a Polgári Jogi Tanszék megbízott oktatója. Két féléves tematikára épülő filmjogi kurzusomat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán, a Metropolitan Egyetem Média- és Mozgóképművészeti Intézetén, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem Film- és Médiaintézetén oktatom.

Gyakran adok elő hazai és nemzetközi konferenciákon, workshopokon, s rendszeresen jelennek meg jogi és művészeti témájú publikációim tudományos folyóiratokban.

2011 óta tevékenykedem alkotóként és jogi tanácsadóként a filmgyártás területén, 2018 óta produceri és rendezői feladatokat is ellátok. Jelenleg számos filmterv megvalósításán és szakkönyv kiadásán, írásán dolgozom.

Iskolák
Jelenleg: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Doktori Iskola
Egyetem (ma), 2013. Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • Portfólió

    2020.03.15 09:35:45

    Tudományos tevékenység, oktatási tevékenység, könyvszerkesztői-, filmalkotói tevékenység