Takó Sándor 31 éves
film- és fotóművészet
Bemutatkozó

dr. Takó Sándor, jogász, filmalkotó, egyetemi oktató

2011-ben szerzett ’European Business Law’ diplomát az SAAS Foundation ösztöndíjasaként a nagy-britanniai University of Abertay Dundee Egyetem jogi karán. 2013-ban szerzett jogász diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán.

Érdeklődési és kutatási területe a filmkészítés jogi kérdései, így különösen a filmalkotásokkal kapcsolatos szerzői jogi, kötelmi jogi, médiajogi szabályozás, valamint a hazai és uniós filmtámogatás, filmigazgatás intézményi és szabályozási háttere. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza, 2015 óta a Polgári Jogi Tanszék megbízott oktatója. Két féléves tematikára épülő filmjogi kurzusát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán, a Metropolitan Egyetem Média- és Mozgóképművészeti Intézetén, valamint kurzushetek keretében a Színház- és Filmművészeti Egyetem Film- és Médiaintézetén oktatja.

2011 óta tevékenykedik alkotóként és jogi tanácsadóként a filmgyártás területén, 2018 óta vezetői produceri feladatokat lát el, jelenleg számos filmterv megvalósításán és szakkönyv kiadásán dolgozik. ’A martfűi rém’ c. sorozat, a Puskás Öcsi és barátai c. animációs film producere, valamint a gyártás alatt álló ’Erdély madártávlatból’ c. nemzetközi ismeretterjesztő-sorozat producere, társrendezője.

Iskolák
Jelenleg: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Doktori Iskola
Egyetem (ma), 2013. Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • Portfólió

    2020.03.15 09:35:45

    Tudományos tevékenység, oktatási tevékenység, könyvszerkesztői-, filmalkotói tevékenység