Ducki Witold
film- és fotóművészet
Bemutatkozó

2010-ben diplomáztam a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán. Már az egyetemi éveim alatt külsős szerkesztőként dolgozhattam a Magyar Televízió kisebbségi szerkesztőségénél, végül diploma után 1 éven át a köztelevízió pécsi stúdiójának lettem a rendezője. Ezután Berlinben éltem, ahol egy privát filmiskola hallgatója voltam, a Kelle Ferenc, magyar operatőr által alapított "Filmakademie Kelle"-nél. 2012-ben Budapestre költöztem, és újra a Magyar Televízió külsős munkatársa lettem. Éveken át dolgoztam különböző műsoroknál szerkesztő, rendező, adásrendező, vágóként.

Az évek során azonban egyre több motivációt éreztem magamban arra, hogy saját projektjeimet valosítsam meg, ezért 2018 óta szabadúszó filmkészítőként dolgozom, mind a mai napig. Reklám és promóciós filmek gyártása mellett mindig jelentős hívást éreztem a dokumentumfilmek irányába, ezért eddigi pályám legfontosabb pillanatainak mindig azokat az alkalmakat éltem meg, amikor erre lehetőségem nyílt.

Az elmúlt években dokumentumfilmet rendezhettem a szórványban élő fogarasi magyarságról, a Boldogasszony Iskolanővérek szerzetesrendjéről, a magyar plakátművészekről, az 1939-ben Magyarországra menekülő lengyelekről, jelenleg pedig időskori demencia témában forgatok 60 perces dokumentumfilmet, melynek bemutatója előreláthatólag ősszel lesz.

A Magyar Plakát Társaság küldetésével már nem előszőr szeretnék foglalkozni mozgókép formájában, ezért ebben a témában különösen is otthonosan érzem magam. Ebből profitálva, eddigi legnagyobb és legfontosabb vállalásomat szeretném megvalósítani a magyar plakáművészetért, a Magyar Művészeti Akadémia segítsége által. Az elkészítendő filmek által "halhatatlanná" szeretném tenni a magyar plakát élő tagjait és művészetüket.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
szabadúszó filmkészítő
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • Ducki Witold portfóliója

    2020.03.20 03:13:36

    Portfóliómban azokat a fontosabb dokumentum- (és egy kisjáték) filmeket gyűjtöttem össze, amelyeket az elmúlt 3 évben készítettem. Rövid leírást adok az...