Rabb Dániel Zombor
építőművészet

Bemutatkozó

Pécsi tervező építészmérnökként, műemlékvédelmi szakmérnökként az elmúlt húsz év során számos Baranya- és Tolna megyei templom felújítási terveinek elkészítésében vettem részt. Főiskolai diploma témám az alsómocsoládi katolikus templom felújításának kiviteli terve volt. Műemlékvédelmi szakmérnöki diploma témám a Szalánta-Eszterág pusztai Jézus Szent Szíve kápolna és harangtorony felújítási teve, építéstörténeti feldolgozása és a teljes értékleltár elkészítése volt.

Az elmúlt tíz-tizenkettő évben számos munkám kapcsolódott a baranyai műemlék templomokhoz. A felújítási tervekkel érintett épületek rendelkeznek általános építészeti, szerkezeti kialakításokkal, és egyedi egy adott bokorban lévő településekre jellemző egyedi kialakításokkal részletekkel, akár épületszerkezeti kialakításukat akár építészeti, homlokzati kialakításukat nézzük. Alapvetően mindegyik templom, kápolna egyedi a maga nemében, de felfedezhető bennük az általános.

A Nyolc évvel ezelőtt az Ormánságban, 42 református templomot szemléltünk meg, és állítottuk sorba, műemlékvédelmi és veszélyeztetettségi értékelés alapján. A pályázati költségvetésből 8 ormánsági templom és azok festett belső bútorzatát, kazettás mennyezetét tudtuk megmenteni. 2012-2013-ban elkészítettük közel 15 plébánia templom felújítási terveit. 2016-ban húsz plébánia templom felújítási engedélyezési terveit készítettük el, vagy vettünk rész közreműködőként az örökségvédelmi engedélyezési tervek elkészítésében.

Az ösztöndíjas kutatási téma feldolgozását lehetőség szerint könyv formájában összegezném egy weboldal mellett. 

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
2 Rabb Kft.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.