Szalai Veronika 36 éves
iparművészet és tervezőművészet
Bemutatkozó

Fémműves formatervező művész, a Moholy- Nagy Művészeti Egyetemen szerzett diplomát 2012-ben. Ezt követően a MOME Doktori Iskola hallgatója volt és a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium fémműves tanára. Doktori kutatási területe a játék-alapú aktivitások, amelyben közel egy évszázada feltett és mai napig aktuális kérdésre reflektál: Mit, miket jelenthet „játékban lenni” a játszó számára? Mi az az erő, ami „megbolondít”?

Tervezőként a több nézőpontú elemzésre fókuszál. Célja egyszerű eszközökkel reflektálni összetett, kulturális kontextusba ágyazott problémákra. Innovatív játékkoncepciójával 2019-ben elnyerte a Moholy- Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat. 2020-ban játékára magyar használatiminta- oltalmat kapott, melyet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal anyagilag is támogatott. Ugyenez a munkája 2021-ben európai formatervezésiminta- oltalomban részesült.

Az MMA pályázati anyagában, az arc, az érzelmek és a tükrözés köré szerveződő könyv formájú játék tervezését tűzte ki célul, hogy mindenki számára – az autizmus spektrumzavarral (ASD) élőknek is – megtapasztalhatóvá válhasson a tükröző, megértő és együttérző környezet csodája.

Iskolák
Egyetem (ma), 2012. Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
Doktorjelölt, Moholy- Nagy Művészeti Egyetem
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Ösztöndíjak (1)
  • Korábbi művészeti ösztöndíj
    2019, Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj

    Kubus 2.0 – játék valós és virtuális mintázatokkal
Portfóliók (1)