Haber Szilvia Adél
iparművészet és tervezőművészet
Bemutatkozó

Végzettségem szerint kerámia- és porcelánipari formatervező vagyok, de munkáim kivitelezésében használom a szilikátok csoportjába tartozó beton- és műkőkeverékeket is. Rendszeresen alkalmazom a terrazzó technológiát, mozaiklap-gyártó műhelyemben saját tervezésű és rekonstrukciós munkákhoz szükséges burkolólapokat állítunk elő. Iparművészként hazai és nemzetközi szimpóziumokon, tanárként a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium kerámia szakosztályán találkozom újabb és újabb szakmai kihívásokkal. A tárgykészítésben egyaránt fontosnak tartom az esztétikumot, a funkcionalitást és a praktikus, hatékony előállítási módokat. 

Munkáimat a természetben megtalálható fraktálminták ihletik. Felfedezésükkel, szabályrendszerük megértésével próbálom megfejteni a természet kódjait. Algoritmikus tervezéssel születnek természetazonos mintáim, porcelán és beton tárgyaim. 2014-től számítógépes tervezéssel a 3D nyomtatás lehetőségeit próbálom kihasználni. A parametrikus design az a tervezői hozzáállás, mely leképezi számomra a természet munkálkodását. Természetazonos lesz a tárgyak kialakulása is és olyan formai variációk megszületésére nyílik lehetőség, melyekre a hagyományos technológiák csak nagy energiabefektetéssel és időigénnyel tudnának megoldást találni.

Pályázati programommal célom, hogy a parametrikus formatervezéshez szükséges tudást minél jobban elsajátítsam, korszerű beton és műkőkeverékeket kísérletezzek ki munkáimhoz, hazai és nemzetközi szimpóziumokon vegyek részt. Mindezek eredményeképpen pedig meg tudjam alkotni "Digitális kövületek" című kisplasztika-sorozataimat. Szeretném egyéni kiállítás keretén belül bemutatni az ösztöndíjas időszakban készült munkáimat és elkészíteni első katalógusomat. Tapasztalataimat és megszerzett tudásomat továbbra is a tanítás során tudom kamatoztatni.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • Haber Szilvia - Portfólió

    2020.08.15 09:34:57

    Portfóliómban 1996-tól 2018-ig bezárólag a legfontosabb munkáimat prezentálom. Kerámia- és porcelánipari formatervezőként pályám elején, az egyetemi...