Osztrosits Éva
zeneművészet
Bemutatkozó

Osztrosits Éva 7 évesen kezdett hegedülni Brandiszné szép Emőkénél, majd Kalló Zsoltnál folytatta tanulmányait a szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában. 2017-ben szerzett diplomát a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Kokas Katalin tanítványaként. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájának harmadéves hallgatója. 

Számos versenyeredmény fűződik a nevéhez, mint például a 2016-ban rendezett Weiner Leó Kamarazene Verseny szonáta kategória 1.díja, vagy -a Kruppa kvartett tagjaként- a vonósnégyes kategória 2.díja. Még ebben az évben elnyerte a Köztársasági Ösztöndíjat és egyedüli magyarként a Yamaha-ösztöndíjat. 

Elhivatott kamaramuzsikus. 2019-ben vonósnégyesével, a Kruppa kvartettel felvételt nyertek az ECMA (European Chamber Music Academy) intézményébe, ahol neves kvartett-, és kamaramuzsikusok inspirálják, felügyelik és segítik a kvartettet az elményült munkában.

Fellépett szólistaként többek közt: a Concerto Budapesttel, az Osztrák-Magyar Haydn Zenekarral, a Savaria Szimfonikus Zenekarral és a Camerata pro Musica kamarazenekarral.

Elismert fesztiválok résztvevője mint például a Lockenhausi Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, a Kaposfest, a Budapesti Tavaszi fesztivál, az Auer Lipót Hegedűfesztivál, az Intonation-Ungarn Kortárszenei fesztivál vagy a Quartettissimo Vonósnégyes-fesztivál. 

2018-ban a Zathureczky Ede Versenyen 4 éves használatra elnyerte a mester Rogeri mesterhegedűjét és Sartory-mestervonóját.

Pályakezdő muzsikusként fontosnak tartja a repertoárja bővítését és az új ismeretek megszerzését, valamint missziós feladatának érzi Veress Sándor műveinek megismertetését és népszerűsítését a szélesebb közönség számára. A Magyar Művészeti Akadémia által kiírt 3 éves ösztöndíjprogram elnyerése ennek a célnak a megvalósítását teszi lehetővé. 

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • Osztrosits Éva portfóliója

    2020.07.08 12:36:33

    A Magyar Művészeti Akadémia 3 éves ösztöndíjpályázatának beadásáig Osztrosits Éva által végzett, művészi tevékenységeket tartalmazó digitális dokumentáció....