Csóka Balázs 40 éves
építőművészet

Bemutatkozó

Csóka Balázs okleveles építészmérnök, a Triskell Épülettervező Kft munkatársa. A szegedi Piarista Gimnázium elvégzése után a Budapesti Műszaki Egyetem építészmérnöki karán szereztem diplomát 2005-ben, majd 2009 és 2014 között elvégeztem a Kós Károly Egyesülés Vándoriskoláját.

2012 óta az Országépítő folyóirat szerkesztőbizottsági tagja vagyok, 2015-17 között Budajenő, 2018 óta Zichyújfalu főépítészeként tevékenykedem.

Tervezői tevékenységem elsősorban a vidékhez köt, családi háztól a közepes méretű középületig (tanuszoda, tornaterem, iskola, társasház) terjed munkásságom.

Hagyomány és identitás címmel pályáztam az MMA ösztöndíj programjára. A 3 éves program alatt tervezői munkáim kapcsán kívánom vizsgálni a témát és publikációk, kiállítás végül egy kiadvány megjelentetésével elérhetővé tenni.

https://csokabalazs.blogstar.hu/

Iskolák
Jelenleg: PTE Breuer Marcell Doktori Iskola
Egyetem (ma), 2005. BME
Jelenlegi munkahely
Triskell Épülettervező Kft
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (2)
Hírek, események
 • Megjelent az Országépítő folyóirat 2019/1 száma - fókuszban a vályogépítés

  2019. 06. 01.
  építőművészet
  Az Országépítő legfrissebb számának kiemelt témája a föld alapú építés. Hassan Fathy egyiptomi építészetétől Csóka Balázs DLA vályog családi házáig számos cikk járja körbe ennek a környezetbarát építőanyagnak az előnyeit és jelenkori szélesebb felhasználásának lehetőségeit.
 • Interjú Fábián Rigó Tamással, Mád főépítészével

  2019. 01. 30.
  építőművészet
  Beszélgetés településről, házakról, borról és Tokaj jövőjéről