Csóka Balázs 41 éves
építőművészet

Bemutatkozó

Csóka Balázs okleveles építészmérnök, a Triskell Épülettervező Kft munkatársa. A szegedi Piarista Gimnázium elvégzése után a Budapesti Műszaki Egyetem építészmérnöki karán szereztem diplomát 2005-ben, majd 2009 és 2014 között elvégeztem a Kós Károly Egyesülés Vándoriskoláját.

2012 óta az Országépítő folyóirat szerkesztőbizottsági tagja vagyok, 2015-17 között Budajenő, 2018 óta Zichyújfalu főépítészeként tevékenykedem.

Tervezői tevékenységem elsősorban a vidékhez köt, családi háztól a közepes méretű középületig (tanuszoda, tornaterem, iskola, társasház) terjed munkásságom.

Hagyomány és identitás címmel pályáztam az MMA ösztöndíj programjára. A 3 éves program alatt tervezői munkáim kapcsán kívánom vizsgálni a témát és publikációk, kiállítás végül egy kiadvány megjelentetésével elérhetővé tenni.

https://csokabalazs.blogstar.hu/

Iskolák
Jelenleg: PTE Breuer Marcell Doktori Iskola
Egyetem (ma), 2005. BME
Jelenlegi munkahely
Triskell Épülettervező Kft
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (2)
Hírek, események
 • Átadták a felújított óvodaépületet Zichyújfalun

  2020. 09. 15.
  építőművészet
  Zichyújfalu óvodájában megrekedt az idő. Műanyag lambéria, fénycsövek és vörös mettlachi. Egy jól előkészített pályázattal és összefogással sikerült 30 év után felújítani az óvoda belső terét.
 • Makovecz Vándoriskola felvételi és diplomázás

  2020. 09. 14.
  építőművészet
  2020. szeptember 5-én a Makovecz utcai irodaházban gyülekeztek a Vándoriskola mesterei és vándorai. Az egész napos programot Csóka Balázs építész mutatta be a www.orszagepito.net felületén megjelent videóbeszámolóban.
 • Megjelent az Országépítő 2020/2 száma

  2020. 08. 16.
  építőművészet
  A 2020/2 számban olvasható Reznicsek Zoltánnal bádogos mesterrel készült interjúm, aki a Budavári Lovarda épületén végzett bádogos munkájáért 2019. évben Pro Architectura díjat kapott.
 • Beszélgetés Csóka Balázs építésszel a “Közösség – Tér – Település” képzési programról

  2020. 05. 08.
  építőművészet
  A közösségekre alapozott településfejlesztés, amelynek szellemisége Makovecz Imre, Beke Pál és Varga A. Tamás, továbbá az egykori „nyitott ház kollégium” munkásságán alapszik. Csóka Balázs építész, mint képző vett részt a programban.
 • A budajenői Magtárról készült kisfilm az A3 építészeti kisfilm sorozat keretében

  2020. 05. 08.
  építőművészet
  Az [A]3 ("a három") - projekt építészeti kisfilmjeivel egy mozgóképes "guide", aktualizálható válogatás a fiatal magyar építészgeneráció kiemelkedő munkáiból.
 • A Makovecz Vándoriskola és a BME Szerves Építészet ötletpályázata Vasboldogasszony központjának átalakítására

  2020. 05. 08.
  építőművészet
  A Makovecz Vándoriskola ötletpályázatot ír ki a Vándoriskola volt és jelenlegi hallgatói, valamint a BME Szerves Építészet 2. tantárgy hallgatói számára. A pályázati kiírás témája a Zala megyei Vasboldogasszony település Főtér és környezetének rendezése, új buszváró tervezése.
 • Újratervezés - Hétvégi ház Cserépfalun az Építészfórumon

  2020. 05. 08.
  építőművészet
  A Fajcsák Dénes által tervezett parasztház átalakítás jó példája Dévényi Sándor gondolatának, aki szerint az öreg házat nem átalakítani kell, hanem megszokni! Apró kiegészítésekkel, megnyitásokkal és újraértelmezésekkel az öreg házikó mai otthona lett az építész családjának.
 • Megjelent az Országépítő folyóirat 2019/4 száma

  2020. 01. 17.
  építőművészet
  A folyóiratban új számában olvasható épületismertetés egy apró falusi ház átalakításáról és egy kézműves, kályhaépítő testvérpár munkáiról.
 • Csomópontok – Turi Attila építész és alkotótársainak kiállítása

  2019. 12. 02., 18:00:00 — 2020. 02. 02., 17:00:00
  építőművészet
  Turi Attila építész és alkotótársai kiállítása a Pesti Vigadóban.
 • AZ ÉPÍTETT KÖRNYEZET EMBERNYELVE - a 30 éves Kós Károly Egyesülés ünnepségsorozata

  2019. 09. 25.
  építőművészet
  A szerves építészet hazai alkotóit tömörítő Kós Károly Egyesülés a Héttorony Fesztiválhoz kapcsolódó kiállítások és események keretében ünnepeli alapításának 30. évfordulóját.
 • Új tornacsarnok Érden Turi Attila tervei alapján - archetípus nagy fesztávra

  2019. 09. 25.
  építőművészet
  Az érdi Vörösmarty Gimnázium melletti meredek területre felépült új tornacsarnokról a Magyar Építőművészet 2019/2 számában írtam épületbemutatást.
 • Újrafogalmazott kertváros

  2019. 09. 25.
  építőművészet
  Újrafogalmazott kertváros - családi ház a tradíció és a jelen határmezsgyéjén. Az épület a zavaros identitású zuglói kertvárosban épült fel, ami jó lehetőséget adott, hogy a terület és a tulajdonosok hagyományhoz, helyhez és identitáshoz való viszonyát megmutassuk.
 • A berlini Megbékélés kápolna az Országépítő folyóirat netes felületén

  2019. 06. 01.
  építőművészet
  Az 1985-ben lerombolt neogót templom helyére döngölt földből építette fel a gyülekezet az új templomterét, amivel egyszerre kapcsolódtak a "hely szelleméhez" és tették egész Európát összekötő közösségi akcióvá a vályogfalak építését, amin több száz önkéntes dolgozott.
 • Megjelent az Országépítő folyóirat 2019/1 száma - fókuszban a vályogépítés

  2019. 06. 01.
  építőművészet
  Az Országépítő legfrissebb számának kiemelt témája a föld alapú építés. Hassan Fathy egyiptomi építészetétől Csóka Balázs DLA vályog családi házáig számos cikk járja körbe ennek a környezetbarát építőanyagnak az előnyeit és jelenkori szélesebb felhasználásának lehetőségeit.
 • Átadták a felújított budajenői műemlék Magtárt

  2019. 04. 22.
  építőművészet
  Átadták a magyarországi németek történetének is emléket állító, a helyi civilek, az önkormányzat és a kormány összefogásával felújított műemlék Magtár épületét Budajenőn.
 • Év tetője 2018 díjkíosztó a Budapest Music Centerben

  2019. 03. 21.
  építőművészet
  A Csóka Balázs DLA által tervezett budajenői családi ház az Év tetője 2018 pályázaton II. díjat nyert.
 • Interjú Fábián Rigó Tamással, Mád főépítészével

  2019. 01. 30.
  építőművészet
  Beszélgetés településről, házakról, borról és Tokaj jövőjéről