Levko Esztella 35 éves
színházművészet
Bemutatkozó

Tanulmányaimat Londonban a Rose Bruford College-ban, és Moszkvában a Filmművészeti Egyetemen végeztem színész szakon. Tanulmányaimat befejezve több jelentős európai színházi társulattal dolgoztam együtt. Jelenleg együttműködöm az Artificial Moon angol nyelvű színházi társulattal, valamint a Létra Kulturális Egyesülettel. 2019-ben megalakult a Hungary L!ve Művészeti Alapítvány, amelynek egyik alapítója és kuratóriumi tagja vagyok. Az alapítvány célja egy alkotói platform, továbbá kulturális és akadémiai csereprogramok létrehozása, amelyek hozzájárulnak a magyar és a nemzetközi kulturális élet gyarapodásához.

Eddigi színházi munkáim meghatározó mérföldköve a lengyel Gardzienice társulattal eltöltött éveim voltak, mely pályázatom témáját is inspirálta. 

A Gardzienice Center for Theatre Practices Európa egyik meghatározó színházi társulata. A Művészeti Akadémiának benyújtott pályázatom célja, hogy hiánypótló módon magyar nyelven elsőként egy részletes és átfogó, edukációs célra is felhasználható tanulmány jelenjen meg, amely bemutatja Gardzienice és Staniewski munkásságát, továbbá nyílt színésztréning workshopok formájában megismertessem a hazai szakmával a színészképzésük elméleti és gyakorlati princípiumait.

A pályázat hosszú távú célja, hogy a hazánkban csak szűk körben ismert, de világszínvonalú színházi tradícióval rendelkező Gardzienice színházról szóló információk a munkám eredményeképpen láthatóvá és elérhetővé váljanak.

Kutatásom hitelességéhez hozzájárul mindaz a tapasztalat, amelyre a társulat tagjaként tettem szert, valamint az utóbbi tíz éves oktatói tevékenységem. Staniewski támogatói nyilatkozata biztosít arról, hogy számára is fontos a kutatásom.

Iskolák
Egyetem (ma), 2017. Eötvös Loránd Tudományegyetem
Jelenlegi munkahely
Hungary L!ve Művészeti Alapítvány (alapító és kuratóriumi tag)
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Ösztöndíjak (2)
  • Egyéb (nem művészeti) ösztöndíj
    2018, Erasmus+European Comission (Eötvös Loránd Tudományegyetem)

    hallgatói mobilitás - Erasmus + (Irán - Tehran University)
  • Egyéb (nem művészeti) ösztöndíj
    2019, Eötvös Loránd Tudományegyetem

    Phd - ösztöndíjas doktori képzés
Portfóliók (7)