Levkó Esztella 35 éves
színházművészet
Bemutatkozó

Tanulmányaimat Londonban a Rose Bruford College-ban, és Moszkvában a Filmművészeti Egyetemen végeztem színész szakon. Tanulmányaimat befejezve több jelentős európai színházi társulattal dolgoztam együtt. Jelenleg együttműködöm az Artificial Moon angol nyelvű színházi társulattal, valamint a Létra Kulturális Egyesülettel. 2019-ben megalakult a Hungary L!ve Művészeti Alapítvány, amelynek egyik alapítója és kuratóriumi tagja vagyok. Az alapítvány célja egy alkotói platform, továbbá kulturális és akadémiai csereprogramok létrehozása, amelyek hozzájárulnak a magyar és a nemzetközi kulturális élet gyarapodásához.

Eddigi színházi munkáim meghatározó mérföldköve a lengyel Gardzienice társulattal eltöltött éveim voltak, mely pályázatom témáját is inspirálta. 

A Gardzienice Center for Theatre Practices Európa egyik meghatározó színházi társulata. A Művészeti Akadémiának benyújtott pályázatom célja, hogy hiánypótló módon magyar nyelven elsőként egy részletes és átfogó, edukációs célra is felhasználható tanulmány jelenjen meg, amely bemutatja Gardzienice és Staniewski munkásságát, továbbá nyílt színésztréning workshopok formájában megismertessem a hazai szakmával a színészképzésük elméleti és gyakorlati princípiumait.

A pályázat hosszú távú célja, hogy a hazánkban csak szűk körben ismert, de világszínvonalú színházi tradícióval rendelkező Gardzienice színházról szóló információk a munkám eredményeképpen láthatóvá és elérhetővé váljanak.

Kutatásom hitelességéhez hozzájárul mindaz a tapasztalat, amelyre a társulat tagjaként tettem szert, valamint az utóbbi tíz éves oktatói tevékenységem. Staniewski támogatói nyilatkozata biztosít arról, hogy számára is fontos a kutatásom.

Iskolák
Egyetem (ma), 2017. Eötvös Loránd Tudományegyetem
Jelenlegi munkahely
Hungary L!ve Művészeti Alapítvány (alapító és kuratóriumi tag)
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Ösztöndíjak (2)
 • Egyéb (nem művészeti) ösztöndíj
  2018, Erasmus+European Comission (Eötvös Loránd Tudományegyetem)

  hallgatói mobilitás - Erasmus + (Irán - Tehran University)
 • Egyéb (nem művészeti) ösztöndíj
  2019, Eötvös Loránd Tudományegyetem

  Phd - ösztöndíjas doktori képzés
Portfóliók (7)
Hírek, események
 • Mondays for Future - A Létra Kulturális Egyesület új színházi bemutatója

  2022. 04. 22.
  színházművészet
  Az emberiség történelmében a Föld legdrasztikusabb klímaváltozásának vagyunk nem csak elszenvedői, de okozói is. Ez a jelenség kiemelten fontos szerepet játszik a 21. században. Az előadás e jelenséghez tartozó tényeket, következtetéseket, véleményeket, feltételezéseket, kérdéseket járja körül.
 • Felvételi előkészítő workshop

  2022. 02. 26., 10:00:00 — 2022. 02. 27., 18:00:00
  színházművészet
  A jeletkezők megismerkedhetnek különböző színésztréning módszerekkel és technikákkal, melyek segítik egyéni kreatív fejlődésüket a színművészeti egyetemekre való felkészülés során.
 • József Attila költészetét feldolgozó interaktív színházi előadás és foglalkozás 15-19 éves fiataloknak

  2022. 01. 20., 10:00:00 — 2022. 01. 20., 11:00:00
  színházművészet
  Az előadás célja, hogy megtalálja azokat a formákat és eszközöket, amelyek segítségével mindaz az érték, amely József Attila költészetében megjelenik, a fiatal korosztály számára jelenidejűvé és befogadhatóvá váljon.
 • Szakmai beszélgetés - L!ve Talks: Perspektívák a színészoktatásban és a külföldi szakmai fejlődésben

  2021. 12. 20., 19:00:00 — 2021. 12. 20., 20:30:00
  színházművészet
  A soron következő L!ve Talks témája a külföldi oktatási és szakmai lehetőségek perspektívái és kihívásai. A meghívott vendégek olyan fiatal színházi alkotók, akik jelentős külföldön szerzett szakmai tapasztalattal rendelkeznek.
 • Új publikáció - Beszélgetés a múlttal - A Gardzienice lengyel színházi társulat bemutatása

  2021. 12. 12.
  színházművészet
  Hajnalig tartó zenés próbák grúz zenészekkel, éjszakai futás, európai turnék, workshopok olyan művészekkel, akik a világ különböző pontjairól érkeztek hozzánk. Ilyen élmények és találkozások jellemezték a mindennapjainkat Gardzienicében, egy apró faluban a lengyel-ukrán határon.
 • Új bemutató - Magyarországon elsőként mutatja be az Artificial Moon / Műhold Színház társulata Branden Jacobs-Jenkins “Everybody” című drámáját

  2021. 11. 17., 20:00:00 — 2021. 11. 17., 21:30:00
  színházművészet
  Amerikai kortárs fekete komédia életről és halálról, és mindarról ami közte van Hazai ősbemutatóval készül az angol nyelvű Artificial Moon / Műhold Színház.