Szőnyegi Zsófia 31 éves
iparművészet és tervezőművészet
Bemutatkozó

A Nyugat- magyarországi Egyetem kézműves szakának, festett-nyomott textilművesség szakirányán diplomáztam. 2015-ben alapítottam meg saját márkámat a Macondot, mely azóta is működik. Alkotótevékenységem során a vonalak, foltok, pontok egymáshoz való viszonyával foglalkozom. Leginkább alapformákból, minimális színhasználattal létrehozott kompozíciók, és felületek érdekelnek. A letisztult, akvarelles felületek létrehozásához sok esetben szabad asszociációk vannak a segítségemre. A mintázáshoz természetes szálú textileket, monotípiát és akvarellt és szitanyomást használok.

Pályázati anyag rövid bemutatása:

Mintaminimalizáló-kísérletek. A minimalizmussal történő kísérletezéssel igyekszem megtalálni azokat a minimális vizuális jeleket, melyek éppen elegendőek ahhoz, hogy műalkotásról beszéljünk.  Projektemmel a XXI. század követhetetlen tempójának ellenpontját szeretném megeleveníteni.

Iskolák
Egyetem (ma), 2019. Budapesti Metropolitan Egyetem
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • Portfólió Szőnyegi Zsófia

    2019.07.30 12:36:18

    Az eddigi alkotótevékenységem sarkallatos pontjait bemutató portfólió összeállításakor, igyekeztem a pályázati munkámhoz valamilyen szálon kapcsolódó munkákat...