Kárpáti Judit Eszter
iparművészet és tervezőművészet
Bemutatkozó

Kárpáti Judit Eszter, textiltervező művész, interdiszciplináris művész, posztdoktor kutató vagyok.

Doktori fokozatomat 2019-ben szereztem a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen Harmati Hedvig DLA habil, Doktori Iskola vezető, egyetemi docens témavezetésével. Kutatásom a művészet és a tudomány integrációját, az innovatív anyagtervezés és a kortárs digitális technológiák interszekcióit vizsgálja. Művészeti kutatásomat az új utak keresése, az experimentális, kísérletező, interdiszciplináris gondolkodásmód és az integratív szemléletmód jellemzi. 2016-tól a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen oktatási tevékenységet folytatok, textiltervezés, interfész tervezés, kreatív technológia, HCI (human-computer interaction) témakörökben angol és magyar nyelven. 2017-től a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MOME Open felnőttképzési programjában oktatok. 2020-tól a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Innovációs Központ Kreatív Technológia Hub kutatója vagyok.
Művészeti kutatásomban az ember és a technológia kapcsolata foglalkoztat. A különböző területek, mint a textilművészet, az újmédia, az információs technológia, az anyagtudományok, az interakció tervezés, a hangtervezés, a digitális technológiák közötti átjárhatóság, azok a köztes állapotok, amelyek megváltoztatják, tovább tágítják a valóságunk és önmagunk érzékelését, a hozzájuk való folyamatosan változó viszonyunkat és gondolkodásmódunkat. 

2014-től az EJTECH multidiszciplináris stúdió alapítója és művészeti vezetője vagyok, Esteban de la Torre médiaművésszel együtt. A stúdió fókuszában az új materialitás, a technológia és az ember összekapcsolása áll. Multimédia installációk, experimentális interfészek, és elektronikus zene készítésével foglalkozunk. Munkáinkkal hazai és nemzetközi kiállítások rendszeres résztvevői vagyunk.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.