Miklósi Ádám József
iparművészet és tervezőművészet
Bemutatkozó

Miklósi Ádám vagyok, kétszeres Red Dot díjas, Magyar Formatervezési Díjas és kétszeres Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjas formatervező.
Munkám során sokféle és változatos termékfejlesztésben vettem részt a koncepciótól a sorozatgyártásig, jelentős szakmai tapasztalatokat gyűjtve a háztartási készülék tervezés, egészségügyi design, csomagolástervezés, felhasználói élménytervezés és kutatás területén Munkámban folyamatosan alkalmazom és fejlesztem a design módszertani eszközöket a potenciális felhasználók bevonásával. Jelenleg a nyílt-forráskódú formatervezés és lokális gyártás lehetőségeit kutatom Uppgradera elnevezésű kísérleti márkámmal.
 

AZ ÖSZTÖNDÍJAS ALKOTÓ ÉS KUTATÓ MUNKA

Az Magyat Művészeti Akadémia 2022-2025 évekre szóló Művészeti Ösztöndíját az Uppgradera brand kiterjesztésére és további Distributed Design gyártástechnológiai lehetőségek alkalmazására szeretném fordítani. 

Az Ösztöndíjprogram 3 éves időtartama során a 3D nyomtatott kiegészítőkön kívüli további digitális gyártástechnológiák alkalmazásával szeretnék foglalkozni, ezek lehetőségeit feltérképezni. A 3 év során 2 önálló 4-4 darabos kollekció létrehozását, valamint a márka esettanulmányát szeretném elvégezni. A két önálló kollekciót két különböző digitális gyártástechnológia szerint határozom meg: Lézervágás/CNC marás illetve vákuumszívás. Az esettanulmányban pedig a 3D nyomtatás, lézervágás, CNC és vákuumszívás technológiai tapasztalatait, béta-tesztelés és felhasználói tapasztalatok összegzését szeretném elvégezni. Az esettanulmányt (kb. 40000-60000 karakter + vizuális anyag) e-book valamint ingyenesen letölthető PDF formátumban szeretném közkinccsé tenni, ezzel is hozzájárulni a fenntartható gyártástechnológiák népszerűsítéséhez.

Munkámban szeretném feltérképezni a hazai „ikea-hacker” közösséget valamint a hazai felhasználói igényeket az IKEA termékek iránt.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
 • Miklósi Ádám Portfólió 2022

  2022.08.13 05:16:26

  Miklósi Ádám vagyok, kétszeres Red Dot díjas, Magyar Formatervezési Díjas és kétszeres Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjas formatervező....
Hírek, események
 • A teljes Uppgradera kollekció bemutatkozott a Design Héten

  2022. 10. 07.
  iparművészet és tervezőművészet
  A Magyar Formatervezési Díj kiállítottjai között kapott helyet az Uppgradera kollekció.
 • Megjelenés a legfrissebb Elle Decoration Magazinban

  2022. 09. 28.
  iparművészet és tervezőművészet
  Az Elle Decoration Határeset című cikksorozatában készült interjú velem az Uppgradera projekt kapcsán.