Benedekfi Katalin
színházművészet

Bemutatkozó

Székelyföldön, Nagygalambfalván születtem. Korai gyerekkoromtól vettem részt zenés irodalmi eseményeken, nagybátyám Kányádi Sándor költő tanácsára és nyertem számos nemzetközi díjat. Budapesten Színiakadémiai és Bölcsész diplomát szereztem és főszerepeket játszottam számos fővárosi és vidéki színházban. 
2003-ban a "Csengettyű-Csengettyű" karácsonyi lemezem aranylemez lett.
2004-ben elkészítettem a "Huncutazás" című filmem a Duna TV támogatásával. 
2007-ben megalapítottam Szín-Varázs színi és készségfejlesztő iskolámat
, melynek vezető tanára voltam.
Néhány évvel ezelőtt ismét belevetettem magam a klasszikus zenei tanulmányokba. Számos opera kurzuson vettem részt Európa szerte. Mestereim Hamari Júlia művésznő és Andrejcsik István Prof., de tanulhattam: Laki Krisztina, Tokody Ilona, Bill Gerald, Dorothea Schwarz valamint Cheril Studer irányítása alatt is.
2013-ban Mester és Tanítványa díjat kaptam. Az elmúlt években számos gálakoncerten vettem részt Európában (Németország, Spanyolország, Ausztria, Svájc, Románia, Oroszország) és a tengerentúlon is (Los Angeles, San Francisco, Montreal, Ottawa, Toronto). Lehetőségem volt közreműködni a Bécsi Staatsoper művészeivel hangversenyeken és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a "Báthory" címszerepét énekelhettem.
2018-ban Prima díjat vehettem át zeneművészeti kategóriában, csongrád megyében.
Napjainkban számos színházban játszom főszerepeket, interaktív hagyományőrző műsorokat tartok itthon és a diaszpórában. Rendszeresen hallhat és láthat a közönség a hazai rádiók és televíziók műsoraiban, de nem feledkeztem meg szülőföldemről sem ahol jótékonysági koncerteket adok és segítem az otthoni fiatalokat.
Székelyföld hitet és gyökereket adott, Magyarország  otthont és szárnyakat hogy megvalósíthassam álmaimat.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (2)