Blaskó Borbála 46 éves
színházművészet

Bemutatkozó

Művészcsaládból származom. Egész életemet a mai napig a színház és a színházi közeg misztikuma öleli át. A színházi környezetbe beleszületvén, a színházi miliőben való elmélyült munkát vagyok átörökölt maximális hivatástudattal végezni. Eleinte magam is a színpadon éltem meg a művészélet olykor sanyarú, olykor felemelő pillanatait. Ma már inkább a másik oldalról terelem és irányítom azokat a művészeket, akik partnereim tudnak lenni egy-egy színházi elképzelésem megvalósításában. Az utóbbi időben évente több alkotást hozok létre, vagy saját ötlettől vezérelve, vagy egy-egy művésztárs, társalkotó megkeresésének eleget téve. 

Ennek köszönhetően kezdem megtalálni egyéni alkotói hangomat és jellegzetes stílusjegyeimet, amelynek folyamatos fejlesztése és gyakorlása, helyzetbe hozatala lenne mindenkori célom. 

20 évesen klasszikus balerinaként szereztem diplomát az akkori Magyar Táncművészeti Főiskolán. Nagy szerencsémre ezt követően lehetőségem nyílt Pina Bauschtól tanulni és fejleszteni addigi klasszikus képességeimet immár kortárs irányba az esseni Folkwang Hochschulen, Bausch világhírű Művészeti Akadémiáján. Itt 2002-ben végeztem, egy kortárs táncművészeti és egy táncpedagógusi diplomával a kezemben. Ezután a Színház- és Filmművészeti Egyetem koreográfus szakára nyertem felvételt, ahol 2007-ben fejeztem be tanulmányaimat. Most újra a volt Színház-és Filmművészeti Egyetem, jelenlegi Alapítvány DLA hallgatója vagyok, a Doktori képzésen. A Magyar Táncművészetért Alapítvány egyetemi adjunktusaként tanítok a Koreográfus Tanszéken, valamint időszakos, kurzusadó tanára vagyok a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumnak.

Töretlen célom a színházi kultúra éltetése, magas minőségű szolgálata és ennek széleskörű megismeretetése nemcsak a tapasztalt színházrajongó emberek körében, de a bármilyen irányú művészeti tevékenységet folytató fiatal művészhallgatók körében is.   

Iskolák
Jelenleg: Színház-és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskola
Egyetem (ma), 2013. Színház-és Filmművészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
Magyar Táncművészeti Egyetem
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
1031 Budapest, Vizimolnár köz 7. 3.em.9.
Pest megye, Magyarország
Ösztöndíjak (4)
 • Korábbi művészeti ösztöndíj
  2018, MMA-MMKI

  Színházművészet
 • Korábbi művészeti ösztöndíj
  1999, Fülöp Viktor Ösztöndíj

  Táncművészet
 • Egyéb (nem művészeti) ösztöndíj
  2018, Magyar Állami Kitüntetés

  Harangozó-díj
 • Egyéb (nem művészeti) ösztöndíj
  2014, Magyar Táncművészek Szövetsége

  Az Évad Legjobb Női Táncművésze
Portfóliók (1)
 • Portfólió Blaskó Borbála szakmai

  2022.03.21 11:32:40

  Szakmai múltam, táncművészeti eredményeim, előadóművészként átélt előadások összefoglalója, valamint a színházművészet területén végzett alkotói,...