Kovács Mónika 33 éves
iparművészet és tervezőművészet

Bemutatkozó

Kovács Mónika vagyok, textiltervező művész, a KOMONKA textile alapítója. A textil iránti elköteleződésem a gimnáziumi évekig nyúlnak vissza. A Képző-és Iparművészeti Szakgimnázium Textil szakán eltöltött időszak alatt a tervezés és az anyagmegmunkálás majd minden ágával megismerkedve döntöttem úgy, hogy tudásomat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Szövött-anyag tervező szakán szeretném elmélyíteni. Egyetemi éveim alatt a képzőművészeti hátterem, a hagyományos kézművesség és a kortárs design iránt való érdeklődésem formálódott bennem.  2014-ben megalkotott diplomamunkámmal, a Betontextil kollekciómmal, a tradicionális kézi szövésű falikárpitok monumentalitását és a kortárs építészetben használt látszóbeton felületek grafikai megjelenését egyesítettem egy 3 darabból állót textilkép sorozatban.

 2016-ban létrehoztam saját designstúdiómat és műhelyemet a KOMONKA Textile-t. Első, Fémtextilek című debütáló textilkép sorozatommal Moholy-Nagy Formatervezési Ösztöndíjat nyertem. Az azóta eltelt években a fémszálak tulajdonságainak megismerésével, a belsőépítészet és a textil kapcsolatával foglalkoztam. Textilképeimet több hazai és nemzetközi kiállításon is alkalmam volt bemutatni.

Az ösztöndíjas időszak alatt a fémszálas struktúrákról szerzett tapasztalataimat szeretném tovább mélyíteni. Kutatásom fő fókusza, hogy hogyan tudnám a kézi eljárásokat adaptálni ipari környezetbe úgy, hogy azok egyedi jellege ne változzon.

Iskolák
Egyetem (ma), 2014. Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • Portfólió 2022

    2022.06.24 12:06:35

    A 2022-es portfólióm az elmúlt 6 év munkáit mutatja be, a 2016-ban alapított KOMONKA textile studió kezdetétől, egészen a közelmúltban megvalósult...