Belicza László Gábor
film- és fotóművészet
Bemutatkozó

 Festőnek készültem, de a felvételin közölték, hogy „László, maga egyáltalán nem tud rajzolni.” Mivel a portfólió mappámban teljesen véletlenül volt 3 db kinyomtatott kép, felajánlották, hogy felvesznek a fotográfia szakra. Így talált rám a fényképészet. Később a Kaposvári Egyetem fotográfus-tervező szakán diplomáztam. 2016-ban publikáltam először a munkáimat. Az első az (Egész 2012-2016) című fotóesszém volt, amely egy családon belüli tragédiának a feldolgozásáról szólt, a sorozatot ez évben a 10 legkiemelkedőbb fotóprojektek közé választotta a Fotoroom. A munkáim jelenleg megtalálhatók a Rippl-Rónai Múzeum, a Műcsarnok, Herman Ottó Múzeum, és a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményeiben.

A három éves ösztöndíjas időszak alatt kétnagyobb léptékű és két kisebb fotósorozaton dolgozom, melyeknek közös gyűjtő címe: Folyamatos Jelen. Az egyik, a Kóspallag Felett Az Ég című fotóesszé, amely egy olyan magyarországi kis település szubjektív pillanatait sorakoztatja, ami nem csak a saját egy idegen helyre való beilleszkedésem nyoma, de egy olyan ritka példát is mutat az ember és természet kapcsolatának harmóniájában amely igen kevés manapság.
A másik fotóesszé címe: Képeslapok a tengerről, amely leginkább a naplószerű fényképezés ritmusára épít, koncepciótlan, szubjektív. Utazások lenyomatai. A két kisebb sorozat, összművészeti és kísérleti, egyik egy íróval, másik egy festőművésszel közösen készül.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
2120 Dunakeszi, Berzsenyi Dániel u. 14/a
Budapest megye, Magyarország
Portfóliók (1)
Hírek, események
 • an interview with László Gábor Belicza

  2022. 12. 15.
  film- és fotóművészet
  Delighted to share my latest interview with photographer László Gábor Belicza on analogue vs digital, inspirations and his ongoing series titled ' Postcards From The Sea".
 • Guest Feature - László Gábor Belicza - MAP6 Collective

  2022. 11. 02.
  film- és fotóművészet
  This work is about a small village, Kóspallag, in the Börzsöny mountains, it is a documentary, but it is based on very subjective experiences.