Dr. Adamovich Ferenc Tamás
színházművészet
Bemutatkozó

Hatéves korában került kapcsolatba a táncművészettel. 10 év néptánc után elvégezte a Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc-színházi tánc tagozatát, majd a néptánc pedagógus mester szakát, végül a gyakorlatvezető mentor tanár képzését is. A közelmúltban fejezte be a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Doktori Iskolájának képzését színháztudomány területen, ezzel PhD fokozatot szerzett. A képzés keretein belül kutatási témájának egy mozgáspedagógiai rendszer, az affektív mozgáspedagógia létrehozását tűzte ki. Ennek kapcsán vett részt Jacques Lecoq: A költői test című könyvének magyar fordításában, amely a Magyar Táncművészeti Egyetem gondozásában jelent meg. Ismereteit jógaoktatóként a jóga terminológiájában és a pszichológia területén is folyamatosan bővíti. Elméleti és gyakorlati eredményeit a szakterületet meghatározó tánc- és színháztudományi konferenciákon publikálja. Emellett 16 éve magyarországi és nemzetközi színházi produkciókban vesz részt táncművészként. Jelenleg a Vígszínházban és a HuNKuN DaNCe-ben dolgozik. A hároméves pályázati programban a mozgástanulás kognitív és affektív hátterét kutatja. Három fő kutatási területe: A testtudatos és készség szintű mozgások kognitív és affektív hátterének vizsgálata, a mozgás és az érzelmek közötti kapcsolatrendszer vizsgálata és a mozgásanalizálás.

Iskolák
Phd / dla, 2021. Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
Vígszínház
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Ösztöndíjak (1)
 • Korábbi művészeti ösztöndíj
  2015, Tempus Közalapítvány

  Államközi Ösztöndíj doktori képzéshez
Portfóliók (2)
Hírek, események
 • Nemzetközi konferencia a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Doktori Iskolája megalapításának 15. évfordulója alkalmából

  2022. 11. 03., 10:00:00 — 2022. 11. 05., 18:00:00
  színházművészet
  Nemzetközi konferencia a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Doktori Iskolája megalapításának 15. évfordulója alkalmából. A pénteki napon bemutató órát tartok a Lecoq-módszerből és az Affektív mozgáspedagógiából Pilinszky János: Egy életen keresztül című versét feldolgozva mozgással.
 • Jacques Lecoq technika workshop és könyvbemutató

  2022. 09. 10., 10:00:00 — 2022. 09. 12., 21:00:00
  színházművészet
  Megjelent magyarul Jacques Lecoq, a világhírű francia színészpedagógus fő műve, A költői test. Ebből az alkalomból a párizsi Lecoq iskola vezető tanára, Paola Rizza háromnapos workshopot tart Budapesten.