Molnár Ottó
zeneművészet
Bemutatkozó

A liturgia szépségét mind formai, mind tartalmi szempontból gazdagítja az ének. Hajdan az Egyházban a professzionális kóristák és muzsikusok feladata volt annak a zenének a művelése, melynek az egyház volt ihletője, megszentelője és felhasználója. A 19. század végén indult - a liturgikus megújulást zászlajukra tűző - mozgalmak munkája révén egyre nagyobb lett az igény arra, hogy a kórusművek újra liturgikus helyükre kerüljenek. A fizetett együttesek száma ma már igen csekély, ezért szép és nemes cél, amikor közösség alakul a Musica Sacra ápolására. A magyar történelem lapjai bővelkednek olyan eseményekben, melyek a nemzeti identitástudat alapkövét és a nemzeti mitológia részét képezik. Ösztöndíjas munkám másik vezérfonala ezen eseményekről és a hozzájuk kapcsolódó helyszínekről való megemlékezés. Lévén, az adott események a történelmi Magyarország valamennyi pontját érintik, e virtuális zenei - történelmi időutazás az anyaországon túl, az elcsatolt nemzetrészekre is kiterjed. Célom, hogy a hangversenyek során e virtuális túra vándorútját  elsősorban azon szerzők szakrális művei szegélyezzék, kiknek születésének illetve halálának évfordulóját ünnepeljük, illetve kiknek művei kapcsolódnak az adott koncerthelyszínhez vagy eseményhez. 

 E program a magyar történelem és az egyetemes zenekultúra diszciplínáinak kohéziója, művészi és kutató munka adaptációjában.

Molnár Ottó orgonaművész, karnagy felsőfokú tanulmányait a pozsonyi és a budapesti Zeneakadémián, valamint a MALEZI Karnagyképzőjén végezte orgona, egyházzene valamint kórus és zenekari vezénylés szakon.1997-ben kórust alapít, mely a Szent Korona Kórus nevet veszi fel, és a Musica Sacra elkötelezett művelője. Karnagyként a magyarországi és nemzetközi egyházzenei koncertélet aktív résztvevője és több hazai és nemzetközi verseny ezüst és aranykoszorús díjazottja. Munkásságát Szent Korona Emlékéremmel és a pécsi Europa Cantat 2015 különdíjával ismerték el.

Iskolák
Egyetem (ma), 2011. Zeneművészeti Egyetem - Pozsony, Liszt Ferenc Zeneakadémia - Budapest
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
Hírek, események
 • Stabat Mater dolorosa

  2020. 03. 29., 11:00:00 — 2020. 03. 29., 12:30:00
  zeneművészet
  Hangverseny nagyböjt 5. vasárnapján, magyar népi nevén Feketevasárnap
 • Gaudete in Domino - Adventi hangverseny

  2019. 12. 14., 19:00:00 — 2019. 12. 14., 21:00:00
  zeneművészet
  Advent fontos személye és lelki mestere a várandós Mária. Az Ave Maria különböző korokban történő feldolgozásai. Barbara Strozzi a női zeneszerző és énekes. Az angol nemzeti muzsika ikonikus alakja, Händel művészete.
 • Cum Deo Pro Patria et Libertate

  2019. 10. 05., 18:00:00 — 2019. 10. 05., 20:00:00
  zeneművészet
  Ünnepi hangverseny a II. Rákóczi Ferenc Emlékév alkalmából