Ács Norbert 45 éves
színházművészet
Bemutatkozó

Bemutatkozás:

Szeretem a színházat, előjelek és jelzők nélkül. Szeretem kutatni a történetét, bábokkal kiegészíteni, játszani a formáival. Hiszem, hogy a műfajok közötti lövészárkok betemethetők, a különböző színházi formák szintetizálhatók.

Egyik alapító tagja voltam a pécsi Janus Egyetemi Színháznak. Történelem és művelődési menedzser szakon tanultam, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakának báb tagozatán szereztem diplomát. A szakmai gyakorlatot a Pécsi Nemzeti Színházban, a Bóbita Bábszínházban és a budapesti Nemzeti Színházban töltöttem. Diplomázásom óta a Budapest Bábszínház színésze vagyok. Vendégszerepeltem és rendeztem több prózai és bábszínházban. (Gárdonyi Géza Színház, Vaskakas Bábszínház, Vígszínház, Radnóti Színház, Bóbita Bábszínház, Minitextúra-program). Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója, illetve az intézmény óraadó tanára is vagyok.

Munkámat a társulatom Havas-B. Kiss díjjal, illetve a minisztérium Blattner Géza-díjjal ismerte el.  

Hároméves ösztöndíjas alkotói-kutatói munka bemutatása

 1. Célom egy összefüggő színháztörténeti monográfia kiadása az európai kesztyűs vásári bábjáték történetéről és hazai összefüggéseiről. A már javában készülő tanulmány terjedelme előreláthatólag mintegy 300 oldalt tesz majd ki.
 2. Egy nemzetközi vásári bábjátékos fesztivál és egy kísérő konferencia megszervezése a Városligetben, illetve a Műcsarnokban.
 3. Egy a vásári bábjáték oktatását elősegítő klasszikus európai és magyar jelenetekből összeállított szövegkönyv és játéktechnikai tanulmány.
 4. Egy kortárs vásári bábjáték színpadra állítása.

Iskolák
Jelenleg: Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskola
Egyetem (ma), 2018. Színház-és Filmművészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
Budapest Bábszínház
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Hírek, események
 • Hír / esemény :: Weöres Sándor: A holdbeli csónakos. 2019. október 8. Premier

  2019. 10. 08., 18:00:00 — 2019. 10. 08., 20:00:00
  színházművészet
  A 70 éves születésnapját ünnepelő Budapest Bábszínház jubileumi díszelőadása, amely a vásári bábhagyomány humorát és szabadságát ötvözi a klasszikus népmesék felnőtté válásról szóló történeteivel.
 • Vitéz László és pajtikái (előadás a vásári bábjátékról)

  2019. 05. 22., 13:15:00 — 2019. 05. 22., 13:15:00
  színházművészet
  Ács Norbert előadása a vásári bábjátékról a Budapest Bábszínház Kemény Henrik termében.