Józsa István 40 éves
iparművészet és tervezőművészet

Bemutatkozó

Józsa István 1980. május 27-én született Budapesten.

2004-ben diplomázott a MOME formatervező szakán, másoddiplomáját 2005-ben szerezte meg design menedzsment szakon.

A MOME Doktori Iskola elvégzését követően jelenleg a doktori védésére készül.

2012-től foglalkozik saját termékötletek megvalósításával és piacra vitelével. 2016-ban megalapította a YOZA márkát design bútorok és lakáskiegészítők gyártására. Hazai és nemzetközi design kiállítások rendszeres résztvevője.

2019-ben a bécsi Blickfang kiállításon a Vertigo polcrendszerrel elnyerte a bútor kategória fődíját.

Szakmai program:

Ülő és álló munkavégzést támogató számítógépes munkaállomás fejlesztése

Az MMA Művészeti Ösztöndíj elnyerésével lehetőségem lenne létrehozni azt a tárgyi környezetet, ami a korszerű és egészséges irodai, vagy otthoni számítógépes munkavégzéshez szükséges.

Az általam tervezendő és fejlesztendő rendszer alapja egy magasságában és dőlésszögében állítható asztal kialakítása, mely ezzel a többdimenziós és fokozatmentes állíthatósággal lehetővé teszi a felhasználó számára mind az ülő, mind az álló testhelyzetben történő munkavégzést, és a két pozíció közötti gyors és természetes váltást.

A rendszer második elemeként egy olyan irodaszék kialakítását tűzöm ki célul, amely biztosítja a felhasználó számára a dinamikus ülés lehetőségét, ülő testhelyzetben csökkenti a csigolyákra és a gerincoszlop melletti izmokra nehezedő nyomást, komfortérzetet nyújt és csökkenti a hosszú távú egészségkárosodás veszélyét.

A rendszer harmadik elemeként egy olyan szenzoros „smart” funkciót dolgoznék ki, ami képes megfigyelni a felhasználó aktuális testhelyzetét és erről jelzéseket küld a felhasználónak, figyelmeztet a testhelyzet szükséges változtatására, pihenőidő beiktatására.

Iskolák
Egyetem (ma), 2004. Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)