Bemutatkozó

1985-ben születtem Miskolcon. Művészcsaládban nőttem fel, az ötvösség, a rajzolás, a festészet, és a környezetemben lévő tárgyak már gyerekoromtól fogva hatással voltak rám. 2004-ben a miskolci Gábor Áron Szakközépiskola és Művészeti Középiskolában végeztem Ötvös Fémműves szakon, ahol rajz-mintázást is tanultam. Ezt követően a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező tanszéken végeztem 2009-ben, Fémműves hallgatóként. Kültéri hangulatvilágító lámpacsaláddal diplomáztam. Diplomamunkám alapozta meg az Adamlamp márkát, melyet 2013-ban alapítottam.
Gyerek korom óta vonzódom a lámpák és a csillárok iránt. 2009-től fogva professzionálisan foglalkozom világítótestekkel, ez idő alatt számos tárgyat készítettem és értékesítettem. Amire leginkább büszke vagyok, hogy alkotásaimmal örömet tudtam és tudok okozni másoknak is, melyet a jövőben is szeretnék folytatni.
A célom anyaghasználatban egyre inkább visszatérni új tárgyaim megvalósításával az eredeti mesterségemhez, az ötvösséghez, fémalkotáshoz. Alapanyaghasználatban és felületkezelésben a szakmámhoz hűnek maradva, különböző fémeket szeretnék alkalmazni, mint pl,:rozsdamentes acél, sárgaréz, vörösréz, továbbá különböző fémes bevonat technológiák használatát erősíteni a tárgyaimon, arany, ezüst, bronz, kézi aranyozás, nikkelezés, krómozás, stb.
Folyamatosan különböző térbeli geometriai formákkal kísérletezem, eltérő strukturális megoldásokkal. Leginkább a digitális tervezésben rejlő lehetőségek, és az abból merített strukturális kísérletezésekből nyerek inspirációt.

Az AdamLamp termékei digitálisan tervezett geometriai szerkezeteken alapuló sík elemekből egyedileg kézzel összeállított világítótestek. Több különböző lámpacsalád, és abból nagyrészt mennyezeti világítótestek találhatóak a termékpalettán. A márka az egyszerűséget ötvözi a bonyolultabb geometriai szerkezetekkel és formai játékokkal, melynek eredményeképpen a lámpák visszafogottal mégis uralják a teret.

Iskolák
Egyetem (ma), 2009. MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
ADAMLAMP - www.adamlamp.com
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Ösztöndíjak (2)
  • Korábbi művészeti ösztöndíj
    2011, Nemzeti Kulturális és Technológiai Hivatal,Nemzeti Erőforrás Minisztérium,Magyar Szabadalmi Hivatal

    Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj
  • Egyéb (nem művészeti) ösztöndíj
    2009, Miskolc Megyei Jogú Város

    Miskolci pályakezdő ösztöndíj
Portfóliók (3)