Wolf Bettina 36 éves
iparművészet és tervezőművészet
Bemutatkozó

Wolf Bettina divat- és textiltervező művész vagyok, tanulmányaim és szakmai munkám során azonban számos más alkalmazott művészeti ágban is jártasságot szereztem. A divattervezésig hosszú utat jártam be: gyermekkoromban határoztam el magam a művészetek mellett, ötvös szakon tanultam középiskolában, munkatapasztalatot is szereztem. Sopronban formatervezőként diplomáztam (BA), majd grafikusként dolgoztam. Mesterdiplomát a Budapesti Metropolitan Egyetem Divat- és textiltervezés szakán végeztem. 2016-ban Magyar Formatervezési Díj különdíjában, 2022-ben a Moholy-Nagy László Formatervezési ösztöndíjban részesültem.

Az MMA Ösztöndíjas program lehetőséget nyújt arra, hogy ezt a többféle tudást összefoglaljam és egy munkában ötvözzem, létrehozva egy variálható öltözék kollekciót, amelyet bemutathatok itthon és külföldön egyaránt. A kollekció megfelelő bemutatásához egy dedikált weboldalt és egy virtuális konfigurátort szeretnék létrehozni.

Az elsajátított készségek kombinálása új minőség létrehozását teszi lehetővé: a grafika aprólékossága, az ötvösségben használt precizitás és részletes kidolgozás, a formatervezésre jellemző funkcionális szemlélet jól kiegészíti a divattervezés nagyvonalúságát. Így egy részletekből kiinduló, sokrétű, de egységes egészt képező munka jöhet létre, amely a divat sokszor szezonális, gyorsan avuló jellegével szemben esztétikailag és anyagminőségében is hosszú életű lehet. Az ékszer- és az öltözéktervezés határterületén alkotva újszerű kombinációk, tárgykategóriák is létrehozhatók, mint amelyen az ékszer-ruha, vagy a ruha-ékszer.

Iskolák
Egyetem (ma), 2018. Budapesti Metropolitan Egyetem
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Ösztöndíjak (1)
  • Korábbi művészeti ösztöndíj
    2022, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

    Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj
Portfóliók (1)