Komáromi Márton 38 éves
zeneművészet
Bemutatkozó

1980-ban születtem Budapesten. Zenei tanulmányaimat Budapesten és Miskolcon végeztem, magánének szakos diplomámat a Miskolci Zeneművészeti Főiskolán szereztem. 2003 óta tagja vagyok a Magyar Rádió Énekkarának, öt éve a Purcell Kórusnak, több évig tagja voltam a Szent Efrém Férfikarnak és az Á la carte Énekegyüttesnek.

2006 óta tenor szólistaként is tevékeny vagyok. Rendszeresen fellépek az Orfeo Zenekarral, a Szegedi Szimfonikusokkal, a Mátyás-templom Zenekarával, együtt dolgoztam többek között a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Debreceni Csokonai Színház Zenekarával is. A velük való együttműködés során számos oratórium került repertoáromba, többek között Bach (pl. János-passió, Máté-passió, Karácsonyi oratórium, H-moll mise, Magnificat), Liszt (pl. Krisztus Oratórium, Koronázási mise, Esztergomi mise, Requiem, 13. Zsoltár, 23. Zsoltár), Haydn (pl. A teremtés, Az évszakok), Mozart (pl. Requiem, Litánia, Koronázási mise), Dvorak (pl. Stabat Mater), Händel (A Messiás) művei. Az oratóriumok mellett dalesteken, áriaesteken, opera-keresztmetszet előadásokon is közreműködöm.

Az MMA által kiírt ösztöndíj-pályázatra egy dal-és áriaest sorozat tervével jelentkezem, melyben az egyes előadói estéket társművészetek (pl. irodalom, fotóművészet, építőművészet) és zenei ismeretterjesztő elemek bevonásával tenném színesebbé. Célom olyan előadói estek létrehozása, melyek során a közönség a zenei élmény mellett más művészetek élményével és ismeretével is gazdagodhat. A műsortervemen szereplő barokk, klasszikus, romantikus, 20. sz.-i és kortárs zeneművek, valamint versek, műfordítások, zenei ihletésű fotósorozatok, építészeti alkotások bemutatását az egykori szalonéletet idéző közvetlen hangulatban szeretném megvalósítani. Három előadói est helyszínéül egy-egy idősek otthonát választottam, mert tapasztalatom alapján fontosnak és a művész számára is lélekemelőnek tartom a művészi élmény eljuttatását olyanoknak, akik nehezen jutnak hozzá.

Iskolák
Főiskola (ba), 2008. Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.