Petri Zsolt
művészetelmélet
Bemutatkozó

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen töltött több mint tíz évem alatt három különböző területen (tanulmányi, kommunikációs, projekt- és fejlesztési) is részt vállalhattam a szervezet megújításának stratégiai és koncepcionális kidolgozásában és ezek megvalósításában. Ennek köszönhetően olyan metszeteit ismerhettem meg egy művészeti felsőoktatási intézményi működésnek és (együtt)működési kultúrájának, amely tudások és ezek szinergikus használata kifejezetten egyedi tapasztalati tudás megszerzését tették lehetővé.

Munkáim során mindíg is a szervezet- és projektfejlesztés motivált, az adott szakmai szervezeti cél eléréshez illeszkedő lehető legjobb szervezeti és személyi struktúrák megtalálása és létrehozása, ezek működésének szervezetbe történő integrálása, valamint a belső és külső illeszkedések és működési folyamatok összehangolása. A másik állandó szál a portfóliómban az oktatáshoz, elsősorban a felsőoktatáshoz való kötődésem. Az oktatás, mint stratégia ágazat, és az egyetem, mint az egyik legösszetettebb és egyedibb felépítésű és működési szervezeti forma számomra kifejezetten izgalmas fejlesztési terület.

Jelenleg, mint a MOME projekt- és fejlesztési igazgatója – a napi működés mellett – elsősorban az egyetem új Innovációs Központjának létrehozásán és elindításán dolgozom.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
Hírek, események
 • Anyagkönyvtár nyílt a MOME-n

  2021. 12. 15.
  iparművészet és tervezőművészet
  Európában ötödikként anyagkönyvtár nyílt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. A Magyar Design & Divat Ügynökséggel közösen létrehozott anyagkönyvtár a legfrissebb és legújabb anyagok mintáit gyűjti be a világ minden tájáról.
 • Megújul a MOME szellemitulajdon-kezelési szabályzata

  2021. 08. 18.
  művészetelmélet
  A szellemi tulajdon kezelésének helyzete kiemelt fontosságú egy művészeti egyetemen, ahol az alkotói tevékenység szinte az "alapműködés" részének tekinthető. Az erre vonatkozó szabályzatát újította meg hallgatói fókusszal a közelmúltban a MOME.
 • Lettországból érkezik a MOME Innovációs Központjának új igazgatója

  2021. 04. 25.
  iparművészet és tervezőművészet
  A modellváltást követően a fenntartó alapítvány és az egyetem nemzetközi pályázatot hirdetett az Innovációs Központ vezetésre. A pályázaton Lāsma Ivaska került kiválasztásra, aki a Baltikumból érkezik Magyarországra.
 • A MOME pályázatot hirdetett az Innovációs Központ igazgatói pozíciójára

  2020. 12. 20.
  iparművészet és tervezőművészet
  A MOME 2020. augusztus 1-én hatályba lépett új Szervezeti és Működési Szabályzatában, az egyetemi Innovációs Központ igazgatói pozíciójának betöltését a fenntartó alapítvány nemzetközi pályázathoz kötötte.
 • Alapítványi fenntartású egyetemként működik tovább a MOME

  2020. 08. 15.
  iparművészet és tervezőművészet
  Augusztus 1-től az intézmény a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány fenntartásban működik, amelynek célja megteremteni a hatékonyabb és korszerűbb működési kereteket az egyetem számára.
 • Modellváltó egyetem lesz a MOME

  2020. 04. 19.
  film- és fotóművészet iparművészet és tervezőművészet művészetelmélet
  A MOME az egyike lesz azoknak a felsőoktatási intézményeknek, amelyek új működési modellben kezdhetik meg a következő szemeszterüket. A modellváltás elsődleges célja a minőség és a versenyképesség növelése, továbbá a jelenleginél rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezet megteremtése.
 • Megkezdte működését a MOME új Innovációs Központja

  2019. 12. 29.
  iparművészet és tervezőművészet művészetelmélet
  A MOME új Innovációs Központja az elmúlt félévben elvégzett előkészítő munka után 2020 első félévében már saját szakmai tevékenységgel tervezi megszólítani az egyetem, a művészei és design szakma közösségét, valamint a magyar kreatív ipar szereplőit.