Lachegyi Anna
zeneművészet

Bemutatkozó

Lachegyi Anna vagyok, viola da gamba és barokk cselló művész. Zenei pályámat 5 évesen kezdtem csellistaként, régi zene iránti érdeklődésemet pedig furulyaművész édesapámtól kaptam, akivel gyermekkorom óta zenélünk együtt. A gimnáziumi éveim alatt ismertem meg és próbáltam ki először a viola da gambát, amely hamar a cselló egyenrangú partnerévé vált zenész pályámon. . Mivel viola da gambát és barokk csellót egyetemi szinten csak külföldön tudtam tanulni, 2015-ben felvételiztem, és felvételt nyertem a Hágai Royal Conservatory-ba. Azóta elmélyítettem specializációmat a régebbi korok zenéjében, és olyan világhírű művészektől tanulhattam, mint Philippe Pierlot és Mieneke van der Velden. Viola da gamba és barokk cselló játékosként rendszeresen koncertezem európa szerte olyan együttesekkel, mint a Hespérion XXI, Ricercar Consort, Netherlands Bach Society, Orfeo Zenekar, illetve saját együtteseimmel (PONS együttes, Ensemble La Favorita, Cembaless). Zenei munkásságom nagy részét kamarazenélés és consort játék teszi ki, de gyakran lépek fel Bach Máté- és János-passiójának gamba szólistájaként is.  Jelenleg az első szólóalbumom felvételén dolgozom, amely kortárs és barokk szóló viola da gambára írt darabokat tartalmaz.

Pályázatom témája egy útmutató kézikönyv megalkotása a historikus viola da gamba játékhoz. Három éves munkám célja egy olyan könyv megjelentetése, amely praktikus tudnivalókat tartalmaz minden olyan zenész számára, aki a viola da gamba hangszerjátékot szeretné elsajátítani.

Iskolák
Egyetem (ma), 2020. Royal Academy of The Hague
Jelenlegi munkahely
Egyéni vállalkozó zenész
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Ösztöndíjak (4)
 • Korábbi művészeti ösztöndíj
  2021, Prins Bernhard Cultuurfonds (Hollandia)

  Fiatal Tehetségek Ösztöndíj
 • Korábbi művészeti ösztöndíj
  2019, Emberi Erőforrás Minisztérium

  Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj
 • Korábbi művészeti ösztöndíj
  2017, Emberi Erőforrás Minisztérium

  A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj
 • Korábbi művészeti ösztöndíj
  2018, Adriana Jacoba Fonds (Hollandia)

  Tanulmányi ösztöndíj
Portfóliók (1)
 • Lachegyi Anna - Szakmai portfólió

  2023.03.27 10:49:14

  Szakmai életutam bemutatása, eddigi zenei pályafutásom eredményei: videó felvételek, CD megjelenések, díjak, ösztöndíjak , főbb koncertek ismertetése.