Bemutatkozó

Kétszeres Népművészet Ifjú Mestere díjas népdalénekes pályafutásom alapjai gyermekkori élményekhez kötődnek. A nagyszüleim, a tanárember anyai nagyapám és a falusi paraszt asszony nótafa apai nagyanyám örökségét hordozom, s tudom, hogy a valódi értékekért küzdeni kell, határon túliként pedig, kétszeresen kell bizonyítani!  

A SZTE Néprajz szakos bölcsész és Angol Nyelvtanári egyetemi végzettséggel és a Nyíregyházi Egyetem Ének-zene, népzene tanár és Ének-zene tanári mester diplomáimmal a népdalénekes előadóművészi pályafutásom egyesül a tanári hivatásommal.

Népzene tanári hivatásomban és piarista nevelőként vallom a hagyományos kulturális értékrend kiemelt szerepét a közösségi élet minőségének javításában. A hagyományos értékrendre, mint vezérvonalra támaszkodva alkalmazom az évezredek alatt felgyülemlett kulturális értéktárunk alapanyagát az egész emberré neveléséhez.

Növendékeimmel a nagyhírű Mézespálinka koncert élményszámba menő dallamfolyamataival, az Örökségül adom! gyermektáncház sorozat családos alkalmain zengetjük dalainkat és hálával telt szívvel járunk évente Moldvába és Gyimesbe a „Ha folyóvíz volnék…” kulturális csereprogramunk keretében. Nyitott népzenei kurzus keretében vállalom a népdaléneklés mesterségének éltető örökítését, a „Kobzos Kurzus” keretében felnőtteket segítve, a Népzenészpalánta nevelő program keretében a legkisebbek mellé szegődve.

Az MMA művészeti ösztöndíj program keretében, a 2002-ben megalapított Koboz-ének-hegedű-furulya moldvai népzenei kurzus során felgyülemlett húsz éves oktatói munkásságot, a koboz kíséretes énekes dallam-anyag szakmai áttekintését, rendszerezését, hagyományőrzőkkel való egyeztetését és digitális adatbázis formában való nyilvános közzétételét kívánom elvégezni.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (2)