Tóth Norbert
képzőművészet
Bemutatkozó

Tóth Norbertnek hívnak. 
Zalaegerszegen születtem 1978. november 11-én. Ugyanitt élek és dolgozom. 

Egész életemben képzőművészettel foglalkoztam. Ezt tanultam, ezt tanítottam 15 évig a helyi művészeti gimnáziumban, és ezt művelem most szabadúszóként. Elsősorban festek, de egyre gyakrabban készítek installációkat és konceptuális munkákat.

Rendkívül fontos nekem a hely ahova születtem, és ahol élek. Nagyon nehezen tudok innen elszakadni, holott viszonylag világlátott embernek tartom magam. Ugyanakkor látom és értem a szinte minden területen - a képzőművészetben is jelentkező - viszonylagos zalai elzártságot, gondolkodást, mentalitást, a történelmi hagyományokat. „Urambocsá” provincialitást. 

A XXI. századra az elzártság fogalma, az egyén időhöz és térhez fűződő viszonya is átalakult. Az izoláció értelmezésének, okainak (szabad elhatározás/védekezés, kényszer) vizuális eszközökkel történő vizsgálata, valamint egy képzőművész életében szerepet játszó/vagy nem játszó lokalitás analizálása foglalkoztat elsősorban az utóbbi időben.

Különösen olyan alkotások létrehozása érdekel, amelyek csak rövid ideig élvezhetők (eltűnő vagy rövid ideig létező festmények, lebomló szobrok, folyamatosan változó installációk), vagy „hagyományos” módon, szemet gyönyörködtető, dekoratív műalkotásként nem értelmezhetők (pl. agyagmassza egy vízzel teli dunsztosüveg alján). Ezzel tudom a jelenlét fontosságát kihangsúlyozni.

Munkáimban a művészet tradícióiból indulok ki. Tisztelem a régi mestereket, a hagyományos technikákat és a mesterségbeli tudást, az igényességet. Saját műveimben – technikai oldalról – ezeket próbálom továbbvinni.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • Szakmai portfólió - Tóth Norbert

    2022.03.17 11:54:28

    A mellékelt anyag egy válogatást tartalmaz az elmúlt 12 évben készített munkáimból. Ezek főleg festmények és installációk.