Török Máté 42 éves
film- és fotóművészet

Bemutatkozó

Budapesten születtem 1978 áprilisában. Édesanyám közgazdász-matematikus, édesapám gépészmérnök, tanár. Feleségemmel három gyermeket nevelünk Verőcén.
Középiskolámat speciális matematika tagozatos osztályban végeztem, majd 2003-ban az ELTE Természettudományi Karának matematika szakán szereztem MSc diplomát.
Hét éves koromban kezdtem csellón tanulni Metzger Magdánál a Járdányi Pál Zeneiskolában, majd egyetemi éveim alatt az Erkel Ferenc Zeneiskola jazzének szakára jártam Lakatos Ágneshez és Hunyadi Lászlóhoz. Ebben az időszakban tanultam a Dévai Nagy Kamilla által alapított Krónikásének Zeneiskolában is többek között Huzella Pétertől (exKaláka), Radványi Balázstól (Kaláka) és Wacha Imrétől.
1997-ben Heinczinger Miklóssal és Tóbisz Tinelli Tamással közösen alapítottuk meg a verséneklő Misztrál együttest, melynek a mai napig aktív tagja és egyik szerzője vagyok. 
A fotózás hobbi szinten kamaszkorom óta jelen volt az életemben, 2004 és 2012 között az Országos Széchényi Könyvtárban eredeti műtárgyak, kódexek fotózása, a digitalizáló eszközök megismerése és tesztelése volt az egyik feladatom. 2012 óta a zene mellett számos tanulmányúton lehettem jelen dokumentarista fotósként.
A pályázatom témája: Mai énekmondók és verséneklők bemutatása fényképek és riportok segítségével egy mai verséneklő szemszögéből
Pályázatom szoros kapcsolatban van azzal a ténnyel is, hogy – noha a verséneklés kötődik az irodalomhoz, a néphagyományhoz, a zeneművészethez, az előadóművészethez és a színházi világhoz is – a verséneklést egyik kategóriába sem lehet maradéktalanul besorolni.
A fényképeket és a riportokat egy olyan kötetbe szeretném rendezni, amiben számos művészeti ág jelenik meg egyszerre (fotó, irodalom, zene, színház), s az ismeretterjesztés mellett rögzíti a jelent, s azokat a tapasztalatokat, melyeket többek között a Kaláka, a Szélkiáltó, a Sebő-együttes tagjai szereztek az elmúlt fél évszázadban.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)