Horváth Kinga eszter 48 éves
képzőművészet
Bemutatkozó

Horváth Kinga grafikusművész

1971. június 10-én születettem Miskolcon. 

1990–97-ig a Magyar Képzőművészeti Főiskola hallgatója voltam, ahol 1995-ben diplomáztam Képgrafika és Vizuális nevelés szakon. 2006-ban a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának lettem hallgatója. (Abszolutórium 2009-ben)

Mesterem König Róbert grafikusművész és Kocsis Imre festő- és grafikusművész volt.

1995–2014-ig a Miskolci Gábor Áron Művészeti Szakközépiskola grafika- és rajztanáraként foglalkoztam fiatalokkal. 2014 nyarától a jogutód intézmény, a Miskolci Sz. C. Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának tanára vagyok. 

2010–2014-ig a Debreceni Egyetem Építészmérnök Tanszékén tanítottam rajzot.

2015-től a Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézetének vagyok oktatója.

Az alkotóművészet 25 éve rendkívül fontos és meghatározó része életemnek. Grafikai lapjaimon, rajzaimon, fotóimon létező, vagy mára már csak létezett kapuk, lépcsők, sajátos történetű és atmoszférájú terek, természeti képződmények jelennek meg eredeti környezetükből kiragadva, a kifejezés érdekében formálva, hogy a jelképek világába vezetve személyes gondolatok, érzések közvetítőivé válhassanak. Szeretném, ha munkáim révén ezek a motívumok elmélkedésre, felfedezésre, döntések meghozatalára késztetnének és mesélnének az emberről, életének állomásairól, környezetéhez való viszonyáról, valamint beszélnének felelősségéről.

A nyomtatott grafikai eljárások közül leginkább az aquatinta technikát alkalmazom, de az utóbbi 15 évben az egyedi rajz, az acél tollheggyel húzott vonal is jelentős szerepet kapott munkáimban. Az elkövetkező évekre tervezett szakmai programom ehhez a gondolati háttérhez kapcsolódna új megoldások alkalmazásával.

1995-től láthatók munkáim egyéni és csoportos kiállításokon Magyarországon és külföldön.

Iskolák
Egyetem (ma), 1995. Magyar Képzőművészeti Főiskola
Jelenlegi munkahely
Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Int., M. Sz. C. Fazola Henrik Építőip. és Művészeti Szakgimn.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)