Rádler Luca 29 éves
építőművészet
Bemutatkozó

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnök Karán szereztem diplomát 2018-ben, témám a Lepencei Termálfürdő felújítása, és bővítése volt. Szakmai gyakorlatomat Lisszabonban; Alexander Marques Pereira építész műhelyében, és Budapesten a PLANT Atelier studióban töltöttem.
Diplomaszerzést követően Indonéziába költöztem egy évre, a Darmasiswa művészeti ösztöndíjjal, ahol szobrászatot tanultam és képzőművészeti tanulmányokat folytatattam Yogyakartában. Hazatértemkor szintén PLANT építész műhelyben helyezkedtem el.

2021-től az Architecture Uncomfortable építészirodával dolgozom, ahol folyamatosan változó, építészeti és képzőművészeti projektekben veszek részt, ugyanakkor a műhelymunka sem idegen számomra. Ezeket a tapasztalatokat igyekszem beépíteni a szakmai munkatervben taglalt ötlethez.

A művészeti  cél,  a magyar kultúrában gyökerező ünnepi hagyomány épített és tárgyi kultúrájának átfogó elemzése, majd többek között az ebből levont tanulságok alapján, a „téri rituálék” kortárs újrafogalmazása. Ünnepi szituációk, amelyek megteremtik, és újradefiniálják az ember és a természet kapcsolatát. Az ösztöndíj lehetőséget adna arra, hogy alapos kutatást végezve a témában, megkeressük az ünnepek mai tereit...

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Architecture Uncomfortable Workshop építésziroda
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
Hírek, események
 • Panelbeszélgetés és vacsora az AU Workshoppal

  2022. 12. 10., 19:00:00 — 2022. 12. 10., 22:20:00
  építőművészet
  Az Architecture Uncomfortable Workshop UYLENSPIEGEL című kiállításának záróeseménye, vacsorával, meghívott vendégekkel...
 • UYLENSPIEGEL, az Architecture Uncomfortable Workshop kiállítása Bécsben

  2022. 11. 17., 15:08:00 — 2022. 12. 10., 15:08:00
  építőművészet
  Az építész milyen szakember valójában, milyen viszonyban áll az általa tervezett épületet megépítő többi szakmával? A másik kérdés, hogy mi a viszonya a házat felépítő fizikai munkával, hogyan fejleszti az empátiáját ezen területekkel szemben?