Kovács András 27 éves
színházművészet
Bemutatkozó

Kovács András vagyok, színművész. 2017-ben végeztem a Kaposvári Egyetemen, Vidnyánszky Attila osztályában. Egész életemben színész akartam lenni. Hiszek benne, hogy a színész a szabadságot képviseli, a legnagyobb szegénység, bánat közepette is emlékeztetni tudja az embereket arra, hogy élnek.

Már az egyetemi évek alatt érdeklődni kezdtem a rendezés és a dramaturgi munka iránt is. Egy éve dolgozom színészként a Csokonai Színházban, a szabadidőmben pedig rendezőként és dramaturgként is létrehozok előadásokat.

Tanulmányaim során nagy hatást gyakorolt rám Vidnyánszky Attila színészvezetési módszere. Az ő hatására kezdtem érdeklődni Nagy József iránt, akinek munkásságáról a szakdolgozatomat is írtam. Kettejüket tartom legfőbb mestereimnek. Követendő példa számomra, ahogy Nagy és Vidnyánszky olvasmányaik mentén kialakít egy saját asszociációs hálót, amin belül minden kép és szimbólum szervesülni tud. Az ő munkásságuk, Hamvas Béla: Fák című írása, Min Tanaka versei és García Lorca: Játék és elmélet című írása alapozták meg elképzelésemet a színészet és a tánc összefonódásáról. Terveim közt szerepel a próza, a verses szöveg, az ének, valamint a tánc színpadi átmeneteinek kidolgozása a színész lelki folyamatain keresztül.

Rendezőként a szerepalkotás során a commedia de’ll arte, a butoh, a performansz és a realista játékmód elemeit kívánom a színészek számára szabadon átjárhatóvá tenni, hogy a tánchoz a színészi jelenléten keresztül közelítsünk, a jelenlétből fakadó önkéntelen rezdülésekből hozva létre egy nem tetten érhető koreográfiát.

Sok olyan hatás ér ma minket, ami a pénz és a hatalom prioritását hangsúlyozza. Én az előadásokon keresztül, olyan emberek történeteit szeretném elmesélni, akik ezek nélkül a javak nélkül leltek boldogságra.

Az ösztöndíjprogram keretén belül 6 előadás (ősbemutató) szinopszisának és rendezői koncepciójának elkészítését végzem el, célom továbbá ezen előadások megvalósítása. 

Iskolák
Egyetem (ma), 2017. Kaposvári Egyetem
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.