Bemutatkozó

Mucsi Gergő ütőhangszerművész, ütőhangszeres tanár vagyok. 2010-ben diplomáztam a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán, majd 2013-ban közoktatás vezetői és pedagógus szakvizsga diplomát szereztem a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán. 2016-tól a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájának doktorandusza vagyok.

Jelenleg a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában alapfokon, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karán felsőfokú képzésben tanítok ütőhangszereket, valamint ehhez kapcsolódóan kamarazenét, ütőhangszeres módszertant, és tanítási gyakorlatot. Doktori témám és kutatási területem a ritmusérzék átfogó elemzése, a ritmikai készségek fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata és transzferhatásainak azonosítása.

A tudományos munkán túl az ütőhangszerek széleskörű megismertetése, az ismeretterjesztés is kiemelt szakmai céljaim közé tartozik. Több hangszertörténeti írásom is megjelent online és nyomtatott cikk formájában. Számos ismeretterjesztő foglalkozás és rendezvény szervezője és fellépője vagyok. Hangszerbemutató előadásaimat 2010 óta szervezem, amelyeken az évek alatt már több mint 1500 gyermek és felnőtt vett részt. Előadásaimat folyamatos önképzéssel és tanulással igyekszem egyre jobbá tenni, hogy azok még élményszerűbbek lehessenek.

A hangszínek és különleges hangzások megszállottjaké folyamatosan új megszólalási módokat keresek. Egyre bővülő hangszergyűjteményemmel igyekszem aktív tagja lenni a hazai koncertéletnek, legyen szó klasszikus-, kortárs-, világ-, vagy jazz zenei műfajokról.

Pályázatomban arra vállalkozom, hogy egy korszerű, a hazai ütős szakma munkájában közvetlenül segítséget nyújtó kiadványsorozatot készítsek az ütőhangszerekről, azok történetéről. Hazai, magyar nyelvű szakirodalom híján a mű jelentős hiányt pótolna, valamint hozzájárulna az ütőhangszeres felsőoktatás eszköztárának bővüléséhez is.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
SZTE Bartók Béla Művészeti Kar / Király-König Péter Zenei AMI
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
 • Szakmai portfólió

  2020.08.26 12:44:12

  Eddigi szakmai tevékenységem, eredményeim és néhány jelentősebb esemény összefoglalója.
Hírek, események
 • Marimba koncert és hangszertörténeti előadás

  2022. 12. 14.
  zeneművészet
  A marimba történetével ismerkedhettek meg a résztvevők Mucsi Gergő és tanítványai estjén, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karán rendezett rendhagyó marimba koncerten.
 • A xilofonok rejtélyes fejlődéstörténete

  2022. 08. 22.
  zeneművészet
  Ismeretterjesztő előadás a xilofonok történetéről a Szegedi Nyári Akadémián.
 • Idén is Tavaszi Ütős Napok Szegeden!

  2022. 04. 13.
  zeneművészet
  2022. május 2-4. között rendezik meg a Tavaszi Ütős Napokat Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karán.
 • Ütőhangszeres konferencia második alkalommal Szegeden

  2021. 12. 09.
  zeneművészet
  2019 után, 2021. október 1-2 között második alkalommal került megrendezésre az SZTE Bartók Béla Művészeti Karán a hazai ütőhangszeresek új szakmai fóruma, a DUSZK.
 • II. Dél-Alföldi Ütőhangszeres Szakmai Nap és Konferencia

  2021. 08. 17.
  zeneművészet
  Második alkalommal kerül megrendezésre a DUSZK, azaz a Dél-Alföldi Ütőhangszeres Szakmai Nap és Konferencia Szegeden. Az egyedülálló rendezvényen szakmai programok sora, előadások, workshop, mesterkurzus, koncert, valamint kiállítás és vásár is várja az ütőhangszereseket.
 • Egy legendás vibrafonos: Lionel Hampton - Mucsi Gergő előadása

  2021. 04. 20.
  zeneművészet
  A vibrafon történetének egyik kiemelkedő, jelentős játékosáról tartott előadást Mucsi Gergő a Tavaszi Ütős Napok keretein belül.
 • Tavaszi Ütős Napok Szegeden

  2021. 03. 16.
  zeneművészet
  Elindult a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának új rendezvénysorozata, a Tavaszi Ütős Napok.
 • Megjelent Mucsi Gergő új lemeze Mindful Echoes címmel

  2020. 09. 17.
  zeneművészet
  A Mindful echoes (Tudatos visszhangok) egy különleges zenei vállalkozás. A teljes egészében improvizált, avantgárd-experimentális zenei anyag a hangszínek, zörejek és ritmusok egyedi összhangját alkotva olyan „hangképek” sorozata, amely egy szellemi-lelki utazás állomásait követi végig.