Sculptor
képzőművészet
Bemutatkozó

Tanulmányok: a Bécsi és a Budapesti Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán és Villányban a Mesteriskola kőszobrász szakán.

Szobrászművész diploma: 1995-ben Budapesten.

Művésznév: BOLDI

Ezt követően Magyarországon - és az ösztöndíjas lehetőséget kihasználva - hosszabb ideig Carrarában dolgoztam. Elsősorban márványszobrokat faragtam, de kedvelem a pirogránitot és a bronzot is.

1994-óta rendszeresen veszek részt hazai és nemzetközi kiállításokon. Több hazai és nemzetközi művészeti szervezet tagja vagyok. Rangos külföldi művészeti szalonokon, kiállításokon és nemzetközi művészeti vásárokon képviselem munkáimmal a magyar szobrászatot, többek között Bécs, Párizs, Cannes, Luxemburg, London, Dublin, Miami, Trenton (New Jersey), Peking, Busan (Dél-Korea), Guatemala, Rijád, Rabat, Isztambul, Tel-Aviv, Paphos  kiállítótermeiben. Számos egyéni kiállításom volt Budapesten és több magyar városban, valamint Rómában, Hágában, Bécsben és Párizsban.

Köztéri és közgyűjteményben lévő munkáim egyaránt, megtalálhatók itthon a fővárosban és vidéken, valamint  Olaszországban, Franciaországban, Hollandiában, Cipruson, Dubaiban, Brazíliában, Guatemalában és Szlovákiában  A 2013-ban megújult Prima Primissima díj alkotója vagyok.

Az ösztöndíj időtartama alatt a legfőbb célkitűzés, amely szobrászi gondolkodásomat meghatározza: az emberi létezés mibenlétének, az élet eredetének kutatása, ennek lehető legkifejezőbb művészi megragadására tett kísérletek. Ez a tematika évek óta foglalkoztat, s alapvetően két sorozat formájában öltött testet munkásságomban, melyeket továbbgondolva új alkotásokkal szeretném a témát mélyrehatóbban körüljárni, munkáimat tökéletesíteni.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
 • BOLDI album

  2019.04.28 09:35:03

  Az elmúlt 15 éves munkásságom bemutatása a 2017-ben megjelent BOLDI album segítségével.
Hírek, események
 • ART MARKET BUDAPEST

  2019. 10. 03., 18:00:00 — 2019. 10. 06., 21:00:00
  film- és fotóművészet képzőművészet
  Részvétel nemzetközi kortárs képzőművészeti vásáron