Csereklyei Andrea
zeneművészet

Bemutatkozó

Előadóművészként főként oratórium-hangversenyek, operaprodukciók szólistájaként lépek fel, emellett dalesteken és kortárs zenei eseményeken is gyakran énekelek Budapesten és országszerte. Jó pár éve az életem szerves része lett a magánének tanítás, ami legalább annyi örömet, sikert és eredményt nyújt, mint előadóművészi pályám. Abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy az éneklést mindkét oldalról módomban áll művelni, így - reményeim szerint - hitelesebb tanárrá és tudatosabb művésszé válhatok az évek során. Meggyőződésem, hogy a folyamatos önfejlesztés, tanulás és kutatás elengedhetetlen a felelős és autentikus művészi és tanári munka végzéséhez. Pár évvel ezelőtt már részesültem a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjában, így tudom, hogy egy ilyen támogatás mekkora segítséget nyújt, és milyen eredményeket hozhat a továbbtanulás, az ismeretterjesztés és a különböző művészi célok megvalósítása terén.

Az ösztöndíj-program keretében olyan témákkal szeretnék foglalkozni, melyek - azon kívül, hogy jól párhuzamba állíthatók és kiegészítik egymást,- méltatlanul kevés figyelmet kapnak a hazai előadóművészetben és oktatásban. Francis Poulenc dalkompozícióinak teljeskörű feldolgozása mellett - mely doktori disszertációm témája is volt - szeretném újraéleszteni a kor már-már feledésbe merült magyar zeneszerzőinek szóló vokális kompozícióit. Úgy vélem, hogy Lajtha László, Dohnányi Ernő, Seiber Mátyás, Vaszy Viktor, Szelényi István, Kadosa Pál, Farkas Ferenc, Reinitz Béla, Horusitzky Zoltán, Kondor Lipót, Kósa György, Szervánszky Endre, Ligeti György zeneszerzők és dalszerzeményeik megérdemlik a szélesebb körű ismertséget előadásban és oktatásban egyaránt.

Iskolák
Phd / dla, 2018. Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (3)
Hírek, események
 • GYERMEKÉVEK

  2020. 08. 10.
  zeneművészet
  Dalok gyermekekről, nem csak gyermekeknek
 • POPera - Mozart összes operái röviden

  2020. 07. 16., 20:00:00 — 2020. 07. 19., 21:30:00
  zeneművészet
  Előadásunkban igyekszünk az OPERÁT és az azt körülvevő légkört vizsgálni, megérteni, megértetni. Mozarttal, mert populáris, triviális, zseniális. Autentikus roma swing, Mozart opera, civilség és színpadi dráma egy előadásban.
 • GYERMEKÉVEK

  2020. 04. 20.
  zeneművészet
  GYERMEKÉVEK címmel készülünk következő hangversenyünkre
 • A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar hangversenye

  2020. 03. 01.
  zeneművészet
  A hangversenyen Robert Schumann és Wolfgang Amadeus Mozart egy-egy remekműve csendül fel.
 • Remekművek Gödöllőn 2020.02.15. 19.00

  2020. 02. 15.
  zeneművészet
  Évszázadok találkozása - A Gödöllői Szimfonikus Zenekar hangversenybérlete
 • Amor Sanctus 2020-02-14 20:00

  2020. 02. 14.
  zeneművészet
  Amor Sanctus, azaz szent szerelem címmel ad Bálint-napi hangversenyt Csereklyei Andrea (szoprán) és Horváth Márton Levente (orgona) a Jézus Szíve Jezsuita Templom megújult Wegenstein-hangszerén.
 • TÁRSAS-JÁTÉK

  2020. 01. 15.
  zeneművészet
  Az 50 éves Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös hangversenye az Óbudai Társaskörben
 • Francis Poulenc, a dalszerző

  2019. 11. 26., 13:00:00 — 2019. 11. 26., 15:00:00
  zeneművészet
  Francis Poulenc kiemelkedő szerepe a 20. század vokális irodalmában vitathatatlan. Színes személyiségének köszönhetően különleges és őszinte zenéiben minden érdeklődő megtalálhatja a neki tetszőt. Előadásaimmal szeretnék hozzájárulni a szerző dalainak legjobb értelemben vett népszerűsítéséhez.
 • Évszázadok ölelésében / Régi poéták - új dalnokok

  2019. 11. 20., 18:00:00 — 2019. 11. 20., 19:30:00
  irodalom zeneművészet
  A műsor több száz évvel ezelőtt alkotó ismert és ismeretlen költők verseire írt 20. századi magyar és francia dalokat mutat be. A régi idők szövegei és az új kor kompozíciós technikái, zenei invenciói olykor különös elegyet alkotnak, megteremtve ezzel a hagyományos és a korszerű szintézisét.