Koós Daniella Éva 38 éves
iparművészet és tervezőművészet

Bemutatkozó

2006-ban és 2007-ben végeztem a soproni Alkalmazott Művészeti Intézetében bútortervező- majd csomagolástervező művész szakirányon, 2014-ben tervezőművészetből DLA doktori fokozatot szereztem a Moly-Nagy Művészeti Egyetemen. Első szakdolgozatom megvédése után alapítottam meg saját márkámat a Koodform-ot, mely keretein belül azóta is bútorokat és lakáskiegészítőket fejlesztek. A Koodform formavilága minimalista, jellemzően a funkciók és a tárgyon belüli méretarányok esztétikus megjelenítésére épít, de nem nélkülözi a praktikumot erősítő játékos megoldásokat sem. Nem érzek késztetést arra, hogy a trendeket követve tervezzek, de fontosnak tartom azok ismeretét. A magam módján vagyok innovatív és - főként gyermekeim megszületése óta - ökotudatos: időtálló, könnyen karbantartható, európai alapanyagokat használok, több generáción átívelő életpályára megtervezett termékeimet a telephelyemtől számított 200 km-en belül igyekszem gyártatni.

Ösztöndíjas pályázatom témája: Időtálló kisbútor és lakáskiegészítő kollekció tervezése. A három év alatt egy olyan tárgycsoport megtervezése a célom, amely a magas design formajegyeit felhasználva, minőségi alapanyagokból és elsősorban az elkövetkezendő öt évben önálló életüket megkezdő, első lakásukba költöző, a design iránt nyitott, a minőségre annak élethossziglan való esztétikai és anyagi értéke miatt áldozni hajlandó fiataloknak készül, akik igényeinek változásával a tárgycsoportom köre is dinamikusan bővülhet. Az előbb említett csoport nem halmoz, hanem gondosan választja ki azokat a tárgyakat, melyek egy életen át elkísérhetik, ezért fontosnak tartom, hogy olyan kollekciót tervezzek, mely hosszútávon elérhetővé válik számukra. Az ösztöndíj keretein belül készülő munkáimat a kezdetektől termékként fejleszteném, melynek az alkotói folyamaton belül a brandépítés (arculat, csomagolás, weboldal, hazai és nemzetközi szakvásárokon és kiállításokon való rendszeres részvétel) is része lenne.

Iskolák
Phd / dla, 2014. Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
Óbudai Egyetem
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
 • Portfólió 2019

  2019.09.18 09:04:05

  A portfólióban a 2019-ig, saját szellemi munkámként megvalósult (nem brief alapján, megrendelésre készült) alkotásaim, terveim találhatók.
Hírek, események
 • design DIALOG - Sikerhez vezető fordulópontok

  2019. 12. 11., 08:54:00 — 2019. 12. 11., 08:54:00
  építőművészet iparművészet és tervezőművészet
  18 órakor kezdődő, a designvállalkozások működéséről szóló kerekasztal beszélgetésünkre szeretettel várjuk az érdeklődőket .
 • A design igaz története, kiállítás

  2019. 11. 30.
  iparművészet és tervezőművészet
  A Divat és dizájn műsorban 40:48-tól Horn Enikővel és Mascher Róberttel mutatjuk be a nagy sikerű - A design története című kiállítást, melynek a kurátora voltam. A kiállítás anyaga a napokban tért haza az osztravai MEAT Design Fesztiválról.