Kerékgyártó András 31 éves
iparművészet és tervezőművészet
Bemutatkozó

2011 júniusában végeztem a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem bútortervező szakán, ahol mester diplomát szereztem. 2011 és 2013 között Helsinkiben az Aalto Egyetem bútortervező szakán tanultam ismereteim elmélyítése céljából. Egy olyan közegben akartam tovább tanulni, ahol a bútortervezésnek és általában a design-nak mélyen gyökerező és élő kultúrája van. Helsinkiben 2013 őszén szereztem mester diplomát. Az azóta eltelt időben számos projekten és céggel dolgoztam, amely több, már gyártásban lévő terméket eredményezett. Mindegyik esetben a gyártás szempontjainak megértésére és messzemenő figyelembevételére törekedtem, szoros együttműködésben, folyamatos párbeszédben a kivitelezővel. Szerepvállalásom és tapasztalaton a koncepció közös kialakításától kezdve a gyártás-előkészítésen keresztül a termék-követésig terjed, egyforma figyelmet fordítva a folyamat összes elemére.

Az Ösztöndíjas időszak alatt megvalósítani kívánt programom egy összefüggő, koherens, bútorokból és otthoni kiegészítőkből álló, önálló tárgykollekció létrehozása, majd pedig ezek bemutatása a három legnagyobb európai design/bútor kiállítás valamelyikén (lehetőleg kettőn is). Elsősorban a 2021-es Stockholmi Bútorvásár, Greenhouse kiállításán, (hagyományosam február első vagy második hete, keddtől vasárnapig) és / vagy a 2021-es milánói iSaloni Salone Satellite kiállításán (2021 április eleje) való megjelenés a célom. Így a kollekciónak és az összes felkészülési, szervezési, kiegészítő (fotózás, grafikai tervezés, honlap frissítés) feladatoknak ez előtt kell elkészülniük, az időbeosztást is ennek megfelelően határoztam meg.

Iskolák
Egyetem (ma), 2013. Aalto University, School of Arts, Design and Architecture
Jelenlegi munkahely
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Hírek, események
  • Magyar bútorok Stockholmban

    2019. 02. 05., 10:00:00 — 2019. 02. 09., 18:00:00
    iparművészet és tervezőművészet
    Idén immár harmadik alkalommal jelenik meg a magyar Plydesign bútormárka a Kerékgyártó András által tervezett és itthon gyártott bútor kollekcióval a nívós Stockholmi bútorkiállításon.