Lakos Nóra
film- és fotóművészet
Bemutatkozó

Lakos Nóra filmrendező, forgatókönyvíró  
a Cinemira - Nemzetközi Gyerek és Ifjúsági Filmfesztivál vezetője. 

Nóra a Színház -és Filmművészeti Egyetemen végzett filmrendező szakon, majd a londoni és brüsszeli filmegyetemen tanult rendezést. Első nagyjátékfilmje: HAB címmel, 2020 őszén került a mozikba és 2021-ben mutatta be az HBO. A film 12 nemzetközi díjat nyert, többek között a legjobb nagyjátékfilmnek és legjobb rendezésnek járó fődíjakat. Nóra jelenleg második nagyjátékfilmjén dolgozik, Véletlenül írtam egy könyvet címmel tervez családi filmet forgatni, nemzetközi koprodukcióban. A forgatókönyv 2021 októberében elnyerte az Eurimage díját, amelyet a legjobb nemzetközi koprodukciós projektnek ítéltek oda Európa legrangosabb, fiatal közönségnek szóló filmfesztiválján a holland Cinekid-en. Nóra számos rövidfilmet (Edina, Egy napra visszamennék, Otthon) és dokumentumfilmet (Magyar bajusz) rendezett, amelyek rangos nemzetközi filmfesztiválokon vettek részt és nyerek díjat, mint Sarajevo Film Festival, Encounters, Tiff.  

Nóra elkötelezett híve a gyerek -és ifjúsági film műfaj felélesztésének Magyarországon. 2014-ben megalapította a Gyerekfilm Akadémiát, amelynek keretein belül a legfiatalabb generációnak (8-18 évesek) tart filmes workshopokat, és a Squirrel Film Gyártó céget, amely animációs és élőszereplős sorozatokat, filmeket fejleszt és gyárt a fiatal közönség számára. 2018-ban létrehozta a Cinemira - Nemzetközi Gyerek és Ifjúsági Filmfesztivált, ahol a fiatal közönségnek szóló kiemelkedő nemzetközi alkotásokat mutatják be.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
 • Filmes portfólió - Lakos Nóra

  2022.09.05 10:34:58

  Fimográfia 2020 Hab Nagyjátékfilm 2015 Külön matek Kisjátékfilm 2014 Egy napra visszamennék Animációs dokumentumfilm 2013 Nagyanyám köldöke...
Hírek, események
 • Ingyenes online filmfesztivál a Cinemira ünnepi ajándéka!

  2022. 12. 15.
  film- és fotóművészet
  A Cinemira, hazánk egyetlen Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválja az ünnepek alatt is meglepetéssel készül: december 6. és január 6. között elindítja a Cinemira Stream szolgáltatást. Az ünnepi hónapban 45 fiataloknak szóló kisfilm és animáció elérhető ingyenesen a Cinemira Stream platformján.
 • A Véletlenül írtam egy könyvet családi film zöldlámpát kapott

  2022. 12. 15.
  film- és fotóművészet
  A Véletlenül írtam egy könyvet című családi film holland-magyar koprodukcióban készül. Lakos Nóra második nagyjátékfilmje 2023 első felében kezd forogni.