Szalai Bálint 28 éves
iparművészet és tervezőművészet

Bemutatkozó

Szalai Bálint vagyok, formatervező művész. A vajdasági Adáról tizennégy évesen Szegedre költöztem, hogy a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában keramikusnak tanulhassak. Ez az időszak meghatározónak bizonyult tanulmányaim szempontjából, hiszen ekkor ismerkedtem meg az alkalmazott művészetek fogalmával. A szegedi éveket követően az alap-, és a mesterképzést a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező szakán végeztem. Ezalatt igyekeztem minél több nemzetközi tapasztalatra szert tenni, így az elmúlt években tanultam és dolgoztam Londonban, Amszterdamban és Kiotóban. Emellett megismerkedtem Király Adrienn tervezőtársammal, akivel 2020 óta közös tervező stúdiónkban alkotunk. Ezzel párhuzamosan pedig a szülőföldemen, a Vajdaságban élő kézművesekkel, kisiparosokkal közösen formált termékek létrehozásán dolgozunk. Ezeket a tárgyakat az itthon. márka foglalja össze.

Az MMA Művészeti Ösztöndíj Program pályázatára is ezzel témával jelentkeztem, „itthon. - Hagyományos mesterségek a kortárs designban“ címmel. További mesterek bevonását tűztem ki célul, akikkel újabb tárgykollekciók megalkotásán dolgozhatunk a három év során.

Iskolák
Egyetem (ma), 2020. Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • Szalai Bálint | Portfólió 2022

    2022.08.16 12:55:39

    Portfóliómban eddigi munkáim válogatását mutatom be, elsősorban bútor- és tárgytervezés témájában. Szerepelnek benne rövid...