Feledi János 37 éves
színházművészet

Bemutatkozó

Feledi János táncművész, koreográfus, rendező a Feledi Project alapítója.Tanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskola klasszikus balett szakán végezte 2003-ban. Pályáját a Győri Balett tagjaként kezdte, majd a Budapest Balett szólótáncosaként, koreográfusaként dolgozott. Balettmesteri diplomájának megszerzése után a Pr-Evolution Dance Company és a BaDora Dance Company tagja volt. Önálló koreográfiával 2010-ben jelentkezett. Ezek után alakult a Feledi Project. A társulatot, projectet magas szintű technikai tudás, kiváló művészi előadói jelenlét, profizmus, energikusság jellemzi. Koreográfiáka jellemző az érett, egyéni stílus és kifejezésmód, alkotói formavilág, egyedi módon ötvöződik a klasszikus balett mozdulatok a modern, kortárs tánc elemeivel. A minőségi munka és a számos produkció kivívta a hazai táncszakma szeretetét és elismerését, ennek bizonyítéka, hogy a Feledi Projectet 2014-ben a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Magyar Koreográfusok Társasága tagjai köré választotta. 

Remélem, hogy a következő három évben új, friss szemléletű alkotásokat hozhatok létre, s a hazai és nemzetközi ihletésű előadásaimat minél több közönséghez el tudom vinni, határokon túlra is.
Szeretném, hogy a régi és új alkotásaim új pezsgést hozzanak a kortárs magyar művészeti életbe. Fontos számomra a különböző művészeti területek, művészek közösségi együttgondolkodása, együttműködése zeneszerzőkkel, képzőművészekkel, díszelet, jelmeztervezőkkel. 

Feledi Project kontakt: felediproject@gmail.com
 

Iskolák
Főiskola (ba), 2007. Magyar Táncművészeti Főiskola
Jelenlegi munkahely
Feledi Project-táncművész, koreográfus
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Ösztöndíjak (1)
 • Korábbi művészeti ösztöndíj
  2015, Emberi Erőforrások Minisztériuma

  Fülöp Viktor ösztöndíj, Koreográfus kategória
Portfóliók (1)
 • Feledi János-portfólió

  2019.10.01 11:06:34

  https://drive.google.com/open?id=1eUUt89vyGbsMjNl6eCk_fqJ86E9AV0Dg https://vimeo.com/user31741943
Hírek, események
 • PSYCHÉ-táncszínházi előadás

  2019. 09. 25., 19:30:00 — 2019. 09. 25., 20:30:00
  színházművészet
  A Weöres Sándor Psyché című műve ihlette táncelőadás egy féktelen szabadságvággyal megáldott nő kétségbeesett küzdelmét mutatja be a szerelem és az élet teljességéért. A NŐ sorsa, hogy testi és lelki szenvedélyének, szerelmének tárgyát, beteljesülését csak két különböző férfiben képes megtalálnia.
 • Psyché előadással indítja az évadot a Feledi Project

  2019. 09. 25.
  színházművészet
  A Feledi János vezette Feledi Project Psyché című, a beteljesületlen szerelem és a ragaszkodás tragédiájáról szóló előadását szeptember 25-én a Nemzeti Táncszínházban láthatja a közönség.