Kun Attila
színházművészet
Bemutatkozó

Több mint két évtizednyi hazai és nemzetközi -Rambert Dance Company, Ballet Basel- táncművész karrier alatt az elmúlt 15 évben közép és felsővezetőként menedzseltem táncművészeti projecteket, hívtam életre és vezettem társulatokat. Koreográfiákat készítettem többek között a Magyar Nemzeti Balettnek, a Győri Balettnek, a Szegedi Kortárs Balettnek, a Pécsi Balettnek vagyis szinte az összes hazai együttes számára. Pedagógusként számtalan alap-, közép-, és felsőfokú intézményben tanítottam itthon és külföldön egyaránt.

2013 és 2018 között egy budapesti székhelyű társulat művészeti vezetője voltam 5 teljes évig. A társulat szakmai munkáját öt pillérre -oktatás, nevelés, ismeretterjesztés, tehetség-gondozás és maga a repertoár- építettem fel, annak érdekében, hogy a több évtizedes -a kortárs tánc műfajának társadalmi integrációjában meglévő- lemaradást enyhíteni tudja a társulat működése. Nagy hangsúlyt fektettem a nyitott és aktív kommunikációra a társadalommal és legfőképpen a fiatal/ felnövekvő nemzedékekkel . A régióban és a kontinensen is egyedülálló komplex tánc/színházi nevelési (DTIE) módszertant hozott létre az művészi vezetésem alatt dolgozó társulat, amely módszertani előadásokból az elmúlt három évben több mint 100 előadást játszott. 

Szakemberként és apaként is fontosnak és elengedhetetlennek tartom, hogy a mozgás -bármely formája-, része legyen a felnövekvő nemzedékek mentálhigiénés szótárának. A tánchoz, a tudatos és megélt mozgáshoz hozzáférést kell biztosítsunk minden felnövekvő fiatal számára, annak érdekében, hogy testében és szellemében egészséges nemzedékeket neveljünk fel és így erős társadalmi közösséget hozzunk létre. 

Iskolák
Egyetem (ma), 2016. Magyar Táncművészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
 • Kun Attila rövid portfólió

  2019.11.19 11:56:42

  http://www.rambert.org.uk/performance-database/people/attila-kun/ https://www.youtube.com/watch?v=fhuwvKWB-eo http://www.tanckritika.hu/kategoriak/interju/1015-kozep-kelet-europai-kortarstanc-nyelv http://nemzetitancszinhaz.hu/musor/igaz-tortenet-alapjan/612 http://www.nemzetitancszinhaz.hu/nevelesi-eloadasok https://magyarnarancs.hu/snoblesse/tulzottan-eklektikus-lenne-94127 http://pr-evolution.hu/tarsulat/ http://www.szigligeti.ro/eloadasok/nagyvaradtancegyuttes/Stabat%20Mater/848?lang=en
Hírek, események
 • A Kincskereső műsorban Kun Attila balettművész, pedagógus

  2019. 12. 13.
  színházművészet
  A Kultúrpart Produkció Kincskereső című műsora