Kun Attila
színházművészet
Bemutatkozó

Több mint két évtizednyi hazai és nemzetközi -Rambert Dance Company, Ballet Basel- táncművész karrier alatt az elmúlt 15 évben közép és felsővezetőként menedzseltem táncművészeti projecteket, hívtam életre és vezettem társulatokat. Koreográfiákat készítettem többek között a Magyar Nemzeti Balettnek, a Győri Balettnek, a Szegedi Kortárs Balettnek, a Pécsi Balettnek vagyis szinte az összes hazai együttes számára. Pedagógusként számtalan alap-, közép-, és felsőfokú intézményben tanítottam itthon és külföldön egyaránt.

2013 és 2018 között egy budapesti székhelyű társulat művészeti vezetője voltam 5 teljes évig. A társulat szakmai munkáját öt pillérre -oktatás, nevelés, ismeretterjesztés, tehetség-gondozás és maga a repertoár- építettem fel, annak érdekében, hogy a több évtizedes -a kortárs tánc műfajának társadalmi integrációjában meglévő- lemaradást enyhíteni tudja a társulat működése. Nagy hangsúlyt fektettem a nyitott és aktív kommunikációra a társadalommal és legfőképpen a fiatal/ felnövekvő nemzedékekkel . A régióban és a kontinensen is egyedülálló komplex tánc/színházi nevelési (DTIE) módszertant hozott létre az művészi vezetésem alatt dolgozó társulat, amely módszertani előadásokból az elmúlt három évben több mint 100 előadást játszott. 

Szakemberként és apaként is fontosnak és elengedhetetlennek tartom, hogy a mozgás -bármely formája-, része legyen a felnövekvő nemzedékek mentálhigiénés szótárának. A tánchoz, a tudatos és megélt mozgáshoz hozzáférést kell biztosítsunk minden felnövekvő fiatal számára, annak érdekében, hogy testében és szellemében egészséges nemzedékeket neveljünk fel és így erős társadalmi közösséget hozzunk létre. 

Iskolák
Egyetem (ma), 2016. Magyar Táncművészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
 • Kun Attila rövid portfólió

  2019.11.19 11:56:42

  http://www.rambert.org.uk/performance-database/people/attila-kun/ https://www.youtube.com/watch?v=fhuwvKWB-eo http://www.tanckritika.hu/kategoriak/interju/1015-kozep-kelet-europai-kortarstanc-nyelv http://nemzetitancszinhaz.hu/musor/igaz-tortenet-alapjan/612 http://www.nemzetitancszinhaz.hu/nevelesi-eloadasok https://magyarnarancs.hu/snoblesse/tulzottan-eklektikus-lenne-94127 http://pr-evolution.hu/tarsulat/ http://www.szigligeti.ro/eloadasok/nagyvaradtancegyuttes/Stabat%20Mater/848?lang=en
Hírek, események
 • Kutatási pillanatkép 5.0

  2022. 04. 13.
  színházművészet
  "A táncszínházi nevelési foglalkozások hátránya viszont pont az, hogy nem tudunk belőle sokat játszani, hiszen egy-egy alkalom, három intézmény, háromórás munkája, amin csak egy osztály vehet részt. Így rövid távon csak kevés fiatalhoz jutunk el..."
 • Kun Attila: A magyarországi színház nevelés tanulmány

  2021. 12. 14.
  színházművészet
  2021 őszén megjelent A magyarországi színházi nevelés című tanulmány. Az elkészült tanulmány két nyelvű kiadása nyomtatott és online formában is elérhető. A tanulmány a Magyar Művészeti Akadémia Ösztöndíjprogramjának támogatásával folyó kutatás eddig adataiból táplálkozik.
 • Kutatási pillanatkép 4.0

  2021. 08. 17.
  színházművészet
  A tanulmányt a Magyar Táncművészeti Egyetem Tánc és Nevelés tudományos folyóirata jelenteti meg az MTA OJS platformon és nyomtatásban egyaránt.
 • Kutatási pillanatkép 3.0

  2021. 04. 22.
  színházművészet
  A munkatervben előzetesen beütemezett élő előadások megtekintése és a létrehozókkal/résztvevőkkel felvett személyes kapcsolat a pandémia miatt ugyan átmeneti hátráltatást szenved, de ez az időszak lehetőséget ad a kutatás számára egy mélyebb vizsgálati és elemzési adatgyűjtés elvégzésére.
 • Kutatási pillanatkép 2.0

  2020. 12. 17.
  színházművészet
  A kutatási folyamatot, a publikációs és prezentációs terveket és a személyes interjúkat is magában foglaló munkatervet szükségszerűen át kellett formálni és kizárólag az online tér szabta mozgástérre adaptálni.
 • Kutatási pillanatkép

  2020. 08. 14.
  színházművészet
  A 2019/2020-as év MMA/MMKI Ösztöndíj Programjának ösztöndíjasaként lehetőségem adódott arra, hogy három éven keresztül, a magyarországi és regionális táncszínházi nevelés (*) területét kutathassam. Jelen összefoglaló a kutatási időszak első évében rögzített adatait teszi közzé.
 • Mi újság, tánc, színház, nevelés?

  2020. 04. 18.
  színházművészet
  A Tánc Színház Nevelés oldal beszélgető sorozata, ahol a tánc/színház/nevelés területén aktívan tevékenykedő alkotókkal, munkatársakkal beszélgetünk. A sorozat első vendége: Kun Attila.
 • A Kincskereső műsorban Kun Attila balettművész, pedagógus

  2019. 12. 13.
  színházművészet
  A Kultúrpart Produkció Kincskereső című műsora