Hathy Zsuzsanna Judit
építőművészet
Bemutatkozó

Hathy Zsuzsanna okleveles építészmérnök vagyok. A Budapesti Evangélikus Gimnáziumban végeztem, az érettségi után a Szent István Egyetem Ybl Miklós karán, majd a Budapesti Műszaki Egyetem építészmérnöki karán szereztem diplomát 2005-ben. 2014-től a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem doktori iskolájának hallgatója voltam, ahol 2019. februárjában abszolváltam, a doktori védés még előttem áll.
2000 óta nagyrészt tervezőként dolgoztam, amelyből hét évet Portugáliában éltem és tevékenykedtem, ahonnan hazatérve 2014-ben a közigazgatásban helyezkedtem el. 2017-től a XII. kerület főépítésze voltam, 2019 nyarától pedig a tervezői feladatokat erősítem a szakmai életemben. 
Az elmúlt években rengeteg tervet láthattam és vizsgálhattam meg, különösen a tervtanácsi tevékenységem során, neves kollégáim társaságában. Ennek a munkának tanulságaként látom, hogy milyen nagy részben kerüli el a figyelmet a tervezés az épületek megközelítése, a megérkezés, a bejárat fontossága. Ugyanakkor a történeti épületek megismerésekor mindig az épület bejáratának gondos megfogalmazása tűnhet fel. 
Mind a tervezői gyakorlatom, mind a főépítészi és tervtanácsi tapasztalatom azt mutatja, hogy a legjobb tervekben is sokszor már a tervezési program megalkotásánál elsikkad a megérkezés, a bejárat fontossága, eleganciája, ezen a ponton néha elfárad a terv vagy a tervező. A három éves ösztöndíj segítségével szeretném ezt a témát körüljárni, mint hiánypótló és figyelemfelkeltő munkát kiteljesíteni, a történelmi korok és eltérő funkciók építészeti alkotásainak áttekintésével, azok több szempont szerinti elemzésével, a tapasztalatok rendszerezésével, egyfajta iránymutató munka megalkotásával. 
A munka részeredményeinek publikálása mellett az összegző eredményeket egy részben interaktív, térélményt nyújtó kiállítással és egy kiadvány megjelentetésével tervezem mindenki – szakmabeli és laikus - számára elérhetővé és érthetővé tenni.

Iskolák
Egyetem (ma), 2005. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
Hírek, események
 • Bölcsődék bejárata

  2020. 04. 19.
  építőművészet
  Bölcsődeépítéshez kapcsolódó építészeti ötletpályázat kiemelt megvételt nyert pályaműve
 • A bejárat élménye

  2019. 12. 31.
  Útmutató füzet készült az épületek bejáratának vizsgálatához