Simon Péter Bence 45 éves
iparművészet és tervezőművészet

Bemutatkozó

Simon Péter Bence, tervezőgrafikus művész, tipográfus vagyok.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem, Tervezőgrafika Szakán (1999–2004) diplomáztam, a PTE Művészeti Karán kezdtem DLA képzésemet (2012-ben), jelenleg a MOME Doktori Iskolájának doktorjelöltje vagyok.

Lassan húsz éve tanítok tervezőgrafikát, kezdetben középiskolában (a Jaschik Álmos Művészeti Iskola Tervezőgrafika képzésének egyik alapítója voltam), később a PTE MK-n tanítottam (ahol a Tervezőgrafika Tanszék indulásában is számottevő szerepet vállaltam), jelenleg a MOME Tervezőgrafika Tanszékén adjunktusként tanítok, a Tipográfia képzés felelőse vagyok. 

Doktori programom kapcsán kép és betű határvidékén, kísérleti tipográfiával foglalkozom. A verbalitás, képalkotás és tipográfia metszéspontjait analizálom. Munkáimat nem lehet rögtön értelmezni; megállítanak, elgondolkodtatnak. Szöveg szerű grafikák, de ezzel nem a kép, szöveggel szembeni dominanciáját szeretném igazolni. Plakátjaim az új-média és az információ-kényszer világában, a képi-fordulat korában élnek; kép és betű között egyensúlyoznak, a kialakult szituációra reflektálnak.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Tervezőgrafika Szak
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • PORTFOLIO 2021

    2021.07.04 01:59:26

    Tervezőgrafikai munkásságot bemutató portfólió.